TALENTENONTWIKKELING

Husqvarna-SKS Racing en KNMV werken vanaf 2021 samen aan talentontwikkeling MX

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en Husqvarna-SKS Racing slaan de handen ineen om jong MX-talent de kans te geven zich te ontwikkelen tot WK-toppers!

De KNMV heeft op sportmedisch centrum Papendal een fulltime CTO-programma voor talentvolle motocrossers. Het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) combineert topsport met onderwijs. Samen met de specialisten van Papendal worden er topatleten opgeleid. Het ontwikkelen van jong talent zit ook in het DNA van Husqvarna-SKS Racing. Dit levert een geweldige samenwerking op waardoor binnen het CTO-programma vanaf 2021 naast de fysieke, mentale en voedingsdeskundige kennis op Papendal óók wordt ingezet op technische kennis en support tijdens trainingen en wedstrijden door Husqvarna-SKS Racing.

 

Patrice Assendelft, directeur KNMV:
“Door met het Husqvarna-SKS Racing Team nauw samen te werken zien we de structuur die we met ons fulltime CTO-programma hebben verder uitgebreid worden. De doelen en ambities die het team heeft sluiten naadloos aan bij die van de KNMV. Namelijk jonge talentvolle rijders op gedoceerde wijze klaarstomen voor de wereldtop. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Toine Uijttewaal en zijn team.”

 

Toine Uijttewaal, eigenaar Husqvarna-SKS Racing:
“Wij zijn trots om als motocrossteam partner te mogen worden in het KNMV CTO-concept. Een uniek concept waarbij de doorontwikkeling van geselecteerde talentvolle MX-rijders centraal staat.”

“Ons Husqvarna-SKS Racing Team kan putten uit jarenlange ervaring in de sport en wij staan met Husqvarna Motorcycles en WP-Suspension garant voor motoren die op het
hoogste niveau mee kunnen strijden.”

“Ik ben er zeker van dat onze professionele aanpak en gestructureerde manier van werken een belangrijke meerwaarde is op de topsportcoaching die de KNMV de jonge CTO-rijders biedt.”

“Samen met de KNMV hebben we een uniek pakket van specialismes samengebracht met maar één doel: jonge talenten de komende jaren naar de top brengen in de MX-sport.

CTO MX Topsport programma KNMV & HQV-SKS Racing NL

Een unieke nationale aanpak om jonge talentvolle rijders te ondersteunen bij het bereiken van de top in de MX-sport. Het programma bevat een compleet pakket fysieke-, mentale-, voeding-, educatieve- en rij-technische ondersteuning en het volledige pakket, motoren, tuning , vering, onderhoud en MX-kleding.
Eenmaal opgenomen in het CTO Full talent program, worden alle directe kosten opgevangen door het team KNMV & HQV-SKS Racing NL.
De KNMV heeft meerdere trainer & development coaches fulltime beschikbaar om de vooraf geselecteerde rijders te ondersteunen in de beginjaren van hun sportcarrière. Talentscouting begint al in de 65cc-competitie. De geselecteerde talenten (65cc en 85cc) worden lid van de Nederlandse nationale selectie. Vanaf dat moment mogen ze trainingsstages volgen met officiële trainers en professionele ondersteuning om hen (en hun ouders) te leren wat nodig is om een ​​MX-sportprofessional te worden, waaronder: motortraining, wintervoorbereiding, fysieke gezondheid, voeding, mentale coaching en diverse andere aspecten welke nodig zijn om de top te bereiken. Wanneer de rijder in de loop der jaren voldoende progressie heeft laten zien, wordt de mogelijkheid geboden om Junior CTO te worden, om een jaar later deel te nemen aan het CTO full talent programma.

Op CTO-niveau kunnen rijders worden gezien als professionals. Ze kunnen zich maximaal focussen op een professionele carrière in de MX sport en krijgen fulltime ondersteuning. Voor het CTO programma komen talentvolle rijders in aanmerking vanaf vijftien-jarige leeftijd. De rijder verblijft gedurende de week op het nationaal Olympisch Sport Centrum “Papendal” en neemt deel aan het grootste topsporttrainingsprogramma van Nederland. Het programma wordt rond de atleet opgebouwd door een team van sportspecialisten in samenwerking met de Nederlandse bondscoach. Naast hun trainingsprogramma’s wordt ook aan hun maatschappelijke carrière gewerkt door ook de studie mee te nemen in het totaal pakket.

HQV-SKS Racing NL zorgt ervoor dat technisch alles op topniveau is. De motoren en vering worden specifiek voor de rijders op maat afgesteld en groeien mee met het niveau van de rijder. Dit gebeurt vanuit een professionele werkplaats waar ervaren MX monteurs zorg dragen voor de technische perfectie.

Kortom, de combinatie KNMV & SKS-HUSQVARNA RACING NL draagt zorg voor een professioneel totaalpakket waarmee getalenteerde rijders het maximale uit zich zelf kunnen halen om de top in de MX te bereiken.