HET TEAM

Husqvarna-SKS RACING NL team

Het team is actief in het Europees- , Duits en Open Nederlands kampioenschap Motocross.

Het jonge Husqvarna-SKS RACING NL team is ontstaan uit voormalige GP-teams en specialisten uit de Motocross. Het team kan putten uit een enorme ervaring en een goede track-records.

Vanuit de voor het team opgerichte vennootschap 4-STROKE MX SERVICE BV worden alle team activiteiten gecoördineerd. De nieuwe goed geoutilleerde werkplaats te Waalwijk is de thuisbasis van het team.

Vanuit de passie voor de sport is er besloten om een concept te ontwikkelen waarbij de nadruk gelegd wordt op de techniek, trainingsbegeleiding en uitstraling.

Scott Smulders

scott-profiel

Gyan Doensen

gyan-profiel

Team doelstellingen

Talentvolle jonge rijders gedurende een langere periode begeleiden naar de top.

Een professionele structuur, regelgeving en uitstraling neerzetten waarmee sponsoren en fabrikanten zich kunnen associëren.

Sponsoren en fabrikanten maximaal rendement bezorgen, door alle vormen van publiciteit maximaal te benutten in nauwe samenspraak met de sponsoren en marketing specialisten.

Goede resultaten behalen en op een schone en verantwoorde manier de sport bedrijven.

De MX sport op hoog niveau beter betaalbaar maken.

Alle doelstellingen zijn gekoppeld aan het maximaal rendement halen uit de ervaring, kennis, investeringen en inspanning van alle betrokkenen binnen en buiten het team.

Van de rijders die deel uit maken van het team wordt veel inzet en discipline gevraagd, in ruil daarvoor krijgen ze begeleiding op WK niveau en het best denkbare materiaal.

Techniek

Dat er met Husqvarna motoren gereden wordt, ligt voor de hand. De MX sport betaalbaar houden betekent dat er naast competitieve motoren ook gelet moet worden op betrouwbaarheid en onderhoudskosten. De nieuwe Husqvarna lijn  blinkt uit op deze punten.

Het team wordt direct ondersteund door Husqvarna  NL, met zowel materiaal als specialistische kennis. In de werkplaats van het team worden de motoren volledig zelf onderhouden op basis van vaste service intervallen.  Samenwerking met technisch specialisten, die allen belang hebben bij een betaalbare MX sport voor een breder publiek, maakt het mogelijk om de perfecte motor op maat te maken. De technisch manager Hans Koenen is verantwoordelijk voor het “op punt zetten” van de motoren, dit gebeurt voor iedere rijder afzonderlijk.  Door zijn eigen kennis en ervaring aan te vullen met de specialistische kennis van vaste partners die allen op WK-niveau hun sporen verdient hebben, ontstaat voor iedere rijder de perfecte machine.

Begeleiding

Om beter te worden en een volledig seizoen te kunnen presteren, is topsport begeleiding noodzakelijk. De rijders van het team hebben de beschikking over verschillende vormen van begeleiding, die tezamen een compleet pakket aan noodzakelijke support vormen.

Samen trainen met ex GP-rijder is niet voor een ieder weggelegd, wekelijks wordt er samen getraind onder begeleiding van Hans Koenen. Een optimale setup om de rijtechniek en wedstrijdinzicht individueel te verbeteren.

De fysieke trainingen worden samen met sport/medische specialisten begeleid, door middel van schema’s en tussentijdse check-ups. Rijders trainen hun fysiek zowel individueel als in team verband. Voedingsadviezen en supplementen zijn ook onderdeel van het geheel. Sportvoedingsland, actief in vele sporten waar de fysieke belasting zwaar is, zorgt voor de juiste voedingssupplementen om het hele seizoen op scherp te staan.

Rijders

Scott Smulders

Gyan Doensen

Team management

Toine Uijttewaal (NL): Tel. 0031 (0) 6 53420163 / E-mail: a.uijttewaal@sks-online.com
Hans Koenen (NL): Tel. 0031 (0) 6 11363121 / E-mail:Hk.4strokemxservice@outlook.com

PR, Media en Website

Arno van den Brink (NL): tel. 0031 (0) 6 1090266 / E-mail: info@motocrossplanet.nl