In Uncategorized

Husqvarna-SKS Racing NL is een begrip in de MX sport. Al sinds de overname in 2014 van het merk Husqvarna door KTM Motorsport AG, is het team nauw verbonden aan het merk Husqvarna, waarmee het vele successen heeft behaald. In 2020 kwam vanuit de KNMV het verzoek om een samenwerking aan te gaan. Met dit partnership werd in 2021 gestart, een uniek concept waarbij talentvolle rijders een totaalpakket werd aangeboden om de top in de MX sport te bereiken.

2022 was voor het team een jaar waarin met Gyan Doensen heel veel successen zijn behaald met als hoogtepunt de WK titel 85cc Jeugd. Mede daarom is het erg wrang dat de KNMV recent bekend heeft gemaakt dat zij door budgettaire problemen (veroorzaakt door externe factoren) niet meer aan de gemaakte financiële afspraken konden voldoen en genoodzaakt waren om de succesvolle samenwerking te ontbinden. 

Deze mededeling kwam voor het Husqvarna-SKS Racing team erg onverwacht, mede omdat in overleg met de KNMV de plannen voor 2023 inclusief rijders keuze al gereed waren. Gyan Doensen was een van de twee geselecteerde rijders en zou zijn progressieve ontwikkeling in 2022 voort gaan zetten bij de combinatie KNMV en het Husqvarna-SKS Racing team. De voorbereidingen voor 2023 waren zelfs al opgestart en na de laatste wedstrijd is direct de overstap gemaakt naar de Husqvarna TC 125. 

Kortom het is voor alle partijen een teleurstelling die niet past bij het mooie seizoen 2022. 

Dat deze beslissing zo laat in het jaar genomen is, maakt het extra moeilijk om tijdig de structuur aan te passen. 

De afgelopen weken is er hard gewerkt om te proberen een doorstart te verwezenlijken, echter is het niet gelukt om op zo’n korte termijn voldoende financiële comfort te krijgen om een volledig seizoen op Europees niveau te kunnen invullen.

Spijtig genoeg heeft dit als gevolg dat de vruchtbare samenwerking tussen het Husqvarna-SKS Racing team en Gyan Doensen gaat stoppen.  

Het Husqvarna-SKS Racing team gaat zich verder beraden over de toekomstige invulling van activiteiten in de MX sport. Fam. Doensen gaat op zoek naar nieuwe kansen om Gyan zijn welverdiende toekomst in de MX sport te kunnen bieden. Alle teamleden van het Husqvarna-SKS Racing team wensen Gyan heel veel succes in 2023.

Recent Posts