In Uncategorized

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de laatste wedstrijd van de ADAC 85 Cup in Furstlich Drehna weten te winnen. In beide manches nam Doensen al snel de leiding in handen en wist zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand te zetten.

Gyan had gelijk in de vrije en tijdtraining een goede snelheid op het circuit. Het rijden ging lekker en dit zorgde ervoor dat hij de pole position wist te pakken. 

In de eerste manche kwam hij goed weg bij de start en wist bijna kopstart te pakken. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de tweede bocht al door te stoten naar de koppositie. Vervolgens werkte hij een foutloze wedstrijd af en wist de wedstrijd winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en kwam op een tweede plaats uit de tweede bocht. Hij had een goed ritme in handen en wist binnen twee ronden door te stoten naar de koppositie. Gyan hield het tempo strak en liep weg bij zijn achtervolgers. Dit zorgde ervoor dat hij ook de tweede manche naar zijn hand wist te zetten.

Met een dubbele manchezege pakte hij de eindzege in Furstlich Drehna. Ondanks dat hij vijf manches van dit kampioenschap heeft gemist, is hij toch nog op een derde plaats geëindigd.

Daguitslag ADAC 85 Cup Furstlich Drehna:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Dani Heitink 40 Pnt

3 Maxime Lucas 40 Pnt

4 Dex Kooiker 36 Pnt

5 Marius Adomaitis 29 Pnt

Recent Posts