In International races

Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team is tijdens de voorlaatste wedstrijd van de ADAC Youngster Cup in Holzgerlingen dicht bij een top tien plaats gekomen. In alle drie de manches moest Scott vanuit de achterhoede naar voren komen. In de eerste manche haalde hij het niet tot in de punten maar in de tweede manche werd hij dertiende en in de derde manche kwam hij na een valpartij op een zestiende plaats over de finish.

Op zaterdag had Scott het in de tijdtraining moeilijk om in het goede ritme te komen. Ondanks dit zette hij verschillende keren aan en kwalificeerde zich met een tiende tijd. 

Na een redelijke start in de eerste manche kreeg hij af te rekenen met een klein probleem met de achterrem waardoor hij over een wal schoot en ten val kwam. Scott heeft de wedstrijd nog wel uitgereden maar kwam niet verder dan een achtentwintigste plaats. 

Door de regenval in de nacht van zaterdag op zondag was de baan op zondagochtend erg modderig. Gelukkig was dit voor de tweede manche al een stuk beter en ging Scott vol goede moed van start. Hij kwam slecht weg en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Het rijden ging goed en Scott kwam helemaal terug naar een dertiende plaats. 

Ook in de derde manche moest Scott na een slechte start een inhaalrace rijden. Ook nu reed hij sterk en werkte hij zich op tot rond de tiende plaats. Scott wilde meer en ging in de aanval. Echter bij een inhaalmanoeuvre kwam hij ten val en verloor hierbij een aantal plaatsen. Na de valpartij kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen en kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij genoegen moest nemen met een zestiende plaats.

In het dagklassement eindigde de crosser uit Alphen op een zestiende plaats. Scott zal zich nu gaan voorbereiden op zijn volgende wedstrijd!

Daguitslag ADAC Youngster Cup Holzgerlingen:
1 Guillem Farres 64 Pnt
2 Max Spies 60 Pnt
3 Noah Ludwig 60 Pnt
4 Meico Vettik 52 Pnt
5 Camden McLellan 45 Pnt
16 Scott Smulders 13 Pnt

Recent Posts