In International races

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de ADAC 85 Cup in Jauer weten te winnen. Doensen wist alle drie de manches naar zijn hand te zetten en scoorde maximaal in Jauer.

In de tijdtraining zat het juiste gevoel er gelijk in. Gyan wist een aantal scherpe tijden op de klok te zetten en wist de pole position te pakken.

In de eerste manche pakte Gyan een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde stootte hij gelijk door naar een tweede plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de kopman. Echter toen deze vlak voor hem ten val kwam, moest Gyan uitwijken en hierdoor wist de tweede man hem opnieuw te passeren. Dit was van korte duur want Gyan wist hem een ronde later te passeren en de rest van de manche naar zijn hand te zetten.

Bij de start van de tweede manche kwam Gyan goed weg bij de start maar kwam op het startveld met de rijder naast hem in aanraking waardoor hij even zijn gas dicht moest doen. Ondanks dit kon hij toch nog op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het duurde niet lang voordat hij de tweede man wist te passeren en de strijd aan ging met de kopman. Dit gevecht duurde tot drie ronden van het einde want toen kon Gyan de leiding over nemen en zo ook de tweede manche winnend afsluiten.

In de derde en beslissende manche pakte Gyan kopstart en had gelijk een goed ritme in handen. Hij wist een gat te slaan op zijn achtervolgers en domineerde deze manche.

Met drie manche overwinningen won Gyan het dagklassement in Jauer.

Daguitslag ADAC 85 Cup Jauer:
1 Gyan Doensen 75 Pnt
2 Aron Katona 62 Pnt
3 Dex Kooiker 60 Pnt
4 Jayson van Drunen 48 Pnt
5 Jonathan Frank 46 Pnt

Scott Smulders kwam aan de start in de ADAC Youngster Cup in Jauer. Scott had het in de kwalificatie moeilijk om in zijn ritme te komen. Toch zette hij een tiende tijd neer en kwalificeerde zich zonder problemen voor de wedstrijd.

In de eerste manche kwam Scott redelijk goed uit de start maar omdat hij in de tweede en derde ronde zijn motor een keer stil remde, werd hij helemaal teruggeslagen naar een dertigste plaats. Gedurende de manche begon het rijden steeds beter te gaan en wist hij zich terug te knokken naar een 22ste plaats. Scott was verre van tevreden en was vastbesloten om het in de tweede en derde manche beter te doen.

In de tweede manche kwam hij rond de twintigste plaats door en werkte zichzelf op naar een elfde plaats. Scott reed goede rondetijden maar ging helaas in de laatste ronde nog in de fout waardoor hij uiteindelijk als twaalfde over de finish kwam.

De start van de derde manche was perfect en ditmaal kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas remde hij ook nu zijn motor een keer stil in de beginfase. Daarna kwam hij goed in zijn ritme en reed rondetijden van de zesde, zevende en achtste man. Echter omdat Scott niet agressief genoeg was, kwam hij niet verder dan een elfde plaats.

Scott is tevreden over de progressie die hij gedurende het weekend heeft gemaakt en gaat dit wedstrijd voor wedstrijd proberen verder te zetten met het oog op volgend jaar!

Recent Posts