In EMX250

Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de laatste EMX250 wedstrijd in het Franse St. Jean d’Angely progressie geboekt. Smulders had het moeilijk om in zijn ritme te komen maar bleef proberen om zich te verbeteren en dit zorgde ervoor dat hij in de tweede manche op een 23ste plaats over de finish kwam.

In de trainingen had Scott het lastig op het technische circuit en kon maar moeilijk in zijn ritme komen. Hij kwalificeerde zich als 32ste voor de wedstrijd en benutte zijn tijd voor de eerste manche om het circuit te bekijken waar het eventueel beter zou kunnen.

In de eerste manche kwam Scott niet lekker weg bij de start en kwam pas op een vijfendertigste positie uit de eerste bocht. Ook nu ging het rijden niet lekker. Wel zette hij door en wist hij gedurende de wedstrijd plaatsen winst te boeken om uiteindelijk op een achtentwintigste plaats over de finish te komen.

In de tweede manche ging het rijden beter en kon hij vanaf een vijfendertigste plaats terug komen naar een drieëntwintigste plaats. Hij zat vlak achter een groepje van rijders tot in de punten maar kon het verschil niet maken en finishte als drieëntwintigste.

Aankomend weekend staat voor het Husqvarna SKS Racing NL team het wereldkampioenschap 85cc op het programma in het Finse Vantaa.

Recent Posts