In International races

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de ADAC 85 Cup wedstrijd in Gaildorf weten te winnen. Doensen kwam in de eerste manche na een slechte start sterk terug naar de koppositie en won de wedstrijd. In de tweede manche nam hij al snel de leiding in handen en bouwde een grote voorsprong op. Ook deze manche werd gewonnen zodat hij met de maximale score het dagklassement wist te winnen. Scott Smulders wist in de youngster 250 klasse punten te pakken.

In de tijdtraining slaagde Gyan er niet in om een perfecte ronde neer te zetten. Hij had het moeilijk om ruimte te vinden waardoor hij wist dat er meer in zat. Toch was zijn tijd goed voor een derde tijd waarmee hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Gyan niet goed weg maar in de tweede bocht wist hij gelijk veel goed te maken en kwam als zevende uit de eerste ronde. Met een goed ritme werkte hij zich op naar voren en wist de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Strak rijdend wist hij een voorsprong op te bouwen en zette de eerste manche naar zijn hand.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en begon opnieuw weg te lopen bij zijn achtervolgers. Hij gaf de leiding in de rest van de manche niet meer uit handen en won zo ook de tweede manche.

Met een dubbele manche overwinning won Gyan het dagklassement in Gaildorf.

Scott Smulders kwam aan de start in de Youngsters 250 klasse en begon aan het weekend met een achtste tijd in de kwalificatie. Scott was hier niet helemaal tevreden over omdat hij geen perfecte ronde aan elkaar gereden kreeg. De eerste manche begon met een tegenslag want na een redelijke start kwam hij in de tweede ronde ten val en kwam hierbij vast onder de motor te liggen. Hierdoor viel hij terug naar een laatste plaats en had een grote achterstand op de rest van het deelnemersveld. Scott kon hierdoor niet meer doen dan de wedstrijd uitrijden en voor beter resultaten gaan in de tweede en derde manche. 

Een slechte start in de tweede manche zorgde ervoor dat hij van buiten de top 25 terug naar voren moest zien te komen. Hij knokte voor wat hij waard was en wist er nog een achttiende plaats uit te halen. In de derde manche kwam hij rond de twintigste plaats uit de start en werkte zich gedurende de wedstrijd terug op naar een dertiende plaats. In de slotfase streed hij in een groepje tot aan de tiende man maar helaas kon hij geen inhaalmanoeuvres forceren en finishte daardoor als dertiende.

Scott heeft gedurende het weekend een goede progressie geboekt maar is niet tevreden over zijn rijden in de afgelopen periode. Uiteraard geeft hij niet op en blijft hij hard werken om in de komende wedstrijden beter te scoren.

Daguitslag ADAC 85 Cup Gaildorf:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Dex Kooiker 40 Pnt
3 Aron Katona 33 Pnt
4 Kjetil Oswald 33 Pnt
5 Jayson van Drunen 31 Pnt

Daguitslag ADAC Youngster 250 Cup:
1 Maxime Grau 75 Pnt
2 Guillem Farres 64 Pnt
3 Max Spies 58 Pnt
4 Yago Martinez 54 Pnt
5 Cato Nickel 49 Pnt
18 Scott Smulders 10 Pnt

Recent Posts