In EMX250

Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft tijdens de EMX250-wedstrijd in Lommel vier punten gescoord. Dit lukte hem door een zeventiende plaats te behalen in de eerste manche op zaterdag. 

In het bloedhete Lommel werd afgelopen weekend de zevende wedstrijd verreden voor het EMX250 kampioenschap. Scott Smulders had tijdens de trainingen meteen een goed gevoel alleen had hij steeds last van drukte op de baan waardoor hij genoegen moest nemen met de elfde trainingstijd, wat overigens ruim voldoende was voor kwalificatie voor de wedstrijd.

In de eerste manche kende de SKS Husqvarna-rijder een goede start maar helaas kreeg hij vanaf het begin af te rekenen met een klein mechanisch probleem waardoor hij genoegen moest nemen met de zeventiende plaats. Dit betekende voor de jonge crosser zijn eerste punten in het EMX250 kampioenschap. 

Op zondag werd de tweede manche verreden waarin Scott na een redelijke start al snel ten val kwam en hierna nooit meer in zijn ritme kwam. Hierdoor zat er niet meer in dan de zesentwintigste plaats. 

Commentaar Scott Smulders: “Ik ben zeer teleurgesteld in mezelf maar dankbaar voor iedereen om mij heen voor het harde werken. Vanaf nu gaat de blik vooruit richting een paar weekenden vol wedstrijden.”

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Rick Elzinga 40 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 40 Pnt
4 Camden McLellan 30 Pnt
5 Cornelius Toendel 30 Pnt
24 Scott Smulders 4 Pnt

Recent Posts