In EMX85

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechië tweede geworden. Doensen wist op sterke wijze de eerste manche te winnen. In de tweede manche moest hij van ver komen maar hij gaf alles wat hij had en vocht zich terug naar een tweede plaats waarmee hij tweede werd in het eindklassement.

Gyan vond gelijk een goed gevoel op de baan en wist een derde tijd op de klok te zetten. In de tijdtraining had hij het moeilijk om de juiste lijnen te rijden en om ruimte op de baan te vinden. Ondanks dit sloot hij de sessie af op een vierde tijd en kon hiermee nog steeds een perfecte startplaats uitkiezen voor in de manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Gyan niet goed weg maar door een goede eerste ronde stootte hij van een tiende plaats door naar de koppositie. Gyan controleerde de wedstrijd en wist een gat te slaan. In de slotfase kwam de tweede man dichterbij maar Gyan had het gevaar gezien en hield het hoofd koel tot aan de finish en won. 

Uitermate gemotiveerd ging hij in de tweede manche. Ook nu kwam hij niet goed weg bij de start. Echter ditmaal kende hij een moeilijkere eerste ronde en omdat zijn concurrent in de derde ronde door stootte naar de koppositie ontstond er een gat tussen hem en Gyan. De rijder uit Swalmen gaf alles wat hij in zich had en wist met nog vier ronden te gaan de tweede plaats in handen te nemen. Hij zette alles op alles en wist het gat van tien seconden nog dicht te rijden tot op vier seconden maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor hij op een tweede plaats werd afgevlagd.

Met een 1-2 in de manches eindigde Gyan op een tweede plaats in het Europees Kampioenschap. 

Daguitslag EMX85 Loket:
1 Vitazslav Marek 47 Pnt
2 Gyan Doensen 47 Pnt
3 Filip Mantovani 40 Pnt
4 Freddie Bartlett 32 Pnt
5 Amaury Maindru 28 Pnt

Recent Posts