In International races

Scott Smulders van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de ADAC Youngster Cup in Tensfeld een stap in de goede richting gezet. In de eerste twee manches kende hij wat tegenslag waardoor hij nog niet tevreden was over zijn resultaten maar in de derde manche was hij lang in de top vijf te vinden. Echter door een tekort aan wedstrijdritme maakte hij in de slotfase een aantal fouten en finishte als achtste.

Het weekend begon op zaterdag positief voor Scott. In de tijdtraining wist hij in zijn groep een vijfde tijd neer te zetten, op slechts een seconde van de tweede man. Hier was Scott tevreden mee en begon aan de voorbereiding op de eerste manche. 

Hij pakte een goede start maar door een fout in de eerste bocht verloor hij een aantal plaatsen en kon hierdoor rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Scott wilde snel plaatsen goed maken maar kwam tot twee keer toe ten val en moest hierdoor vanaf de allerlaatste plaats terug naar voren zien te komen. Hij vocht voor wat hij waard was en wist er nog een achttiende plaats uit te halen. Scott was hier niet tevreden mee en begon uitermate gemotiveerd aan de voorbereiding op de zondag.

Na een goede vijfde tijd in de warm up, pakte Scott in de tweede manche een slechte start en moest vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Dit liep lekker en hij werkte zich op tot in een groepje van de twaalfde tot aan de veetiende man. Echter door een foutje in de slotfase verloor hij nog een paar plaatsen en eindigde op een zestiende plaats. Scott was teleurgesteld en ging er voor in de derde manche.

Scott pakte een goede start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Hij had een goed ritme in handen en wist binnen een aantal ronden door te stoten naar een vierde plaats. Tot op vier ronden van het einde wist hij deze positie vast te houden maar maakte toen een aantal fouten en had last van opgepompte armen. Dit koste nog een aantal posities en finishte op een achtste plaats. Scott baalde van deze positie maar heeft ook positieve dingen laten zien in deze manche waarmee hij in de komende periode verder kan gaan bouwen.

In het dagklassement eindigde Scott op een dertiende plaats. 

Daguitslag ADAC Youngster Cup Tensfeld:

1 Max Spies 63 Pnt
2 Noah Ludwig 58 Pnt
3 Rasmus Pedersen 58 Pnt
4 Guillem Farres 54 Pnt
5 Camden McLellan 52 Pnt
13 Scott Smulders 21 Pnt

Recent Posts