In DMoMX85

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 85cc in Delfzijl op het podium geëindigd. In de eerste manche kwam Gyan na een matige start terug tot in de kopgroep maar kwam in de slotfase ten val en finishte als zevende. In de tweede manche revancheerde hij zich door de manche te winnen waarmee hij derde werd in het dagklassement.

Gyan had zich goed voorbereid op de wedstrijd en begon vol enthousiasme aan de training. Gelijk in de tijdtraining had hij een goed ritme in handen en hij slaagde er in om een scherpe tijd op de klok te zetten. Niemand wist deze tijd te verbeteren waardoor hij de pole position veroverde. 

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Gyan niet goed weg maar in de tweede bocht koos hij ervoor om buitenom te gaan en stootte gelijk door naar een vijfde plaats. Niet veel later stootte hij door naar een derde plaats maar helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij buiten de baan belandde. Tegen het einde van de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij de tweede plaats in handen te nemen. Hij ging in de aanval op de kopman maar door een fout kwam hij ten val en verloor hierbij kostbare plaatsen. Lichtelijk teleurgesteld kwam hij pas op een zevende plaats over de finish.

Gemotiveerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw kwam hij niet heel goed weg bij de start maar door in de tweede bocht buitenom te gaan, kon hij veel goed maken. Tijdens de eerste ronde stootte hij door van een derde naar een eerste plaats. Met een goed ritme begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en won de manche met een voorsprong van 16 seconden. 

Met een 7-1 in de manches eindigde Gyan op een derde plaats in het dagklassement. Aankomende zaterdag gaat de Dutch Masters of Motocross verder in Rhenen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Delfzijl:

1 Ian Ampoorter 45 Pnt

2 Dex Kooiker 44 Pnt

3 Gyan Doensen 39 Pnt

4 Douwe van Mechgelen 36 Pnt

5 Dean Gregoire 36 Pnt

Recent Posts