In EMX85

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de EMX85 wedstrijd in het Duitse Vellahn op een tweede plaats geëindigd. In beide manches kwam Doensen niet lekker weg bij de start en moest aan een opmars beginnen. In de eerste manche kwam hij nog terug naar een tweede plaats en in de tweede manche werd hij derde, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Voor Gyan begon het weekend positief. Hij had in de vrije training op zaterdag namelijk een goed ritme in handen en wist een tweede tijd op de klok te zetten. In de tijdtraining slaagde hij erin om er een super scherpe tijd uit te persen en pakte de snelste tijd. Aan het einde van de dag stond de kwalificatieheat op het programma. Hierin kwam hij niet goed weg maar door in de eerste bocht kort af te draaien kon hij toch op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist tijdens de eerste ronde al door te stoten naar de koppositie. Met een constant tempo wist Gyan de heat op gecontroleerde wijze uit te rijden en kwam als winnaar over de finish.

Gemotiveerd bereidde hij zich voor op de eerste manche. Ook nu kwam hij niet lekker weg bij de start maar wederom draaide hij kort af en kwam op een zesde plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde stootte hij al door naar een derde plaats en wist na een tijdje ook de tweede plaats voor zich op te eisen. Gyan hield het tempo strak en begon in te lopen op de kopman. De tijd was echter net tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor hij als tweede over de finish wist te komen.

In de tweede manche kwam hij rond de tiende plaats uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. In de beginfase wist hij zich al op te werken naar een derde plaats. Gyan bleef het tempo strak houden maar door een aantal fouten in de slotfase, kwam hij niet verder dan een derde plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand van het EMX85 Kampioenschap Noord/West.

Recent Posts