In DMoMX85

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Axel beide manches weten te winnen. Met deze goede score heeft de crosser uit Swalmen de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen weten te nemen.

In de tijdtraining was het circuit nog volledig vlak en hierop had Gyan het in de beginfase nog wat lastig. Hij bleef het proberen en wist in de slotfase toch nog de pole position te veroveren.

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Een goede start zorgde ervoor dat hij gelijk op een tweede plaats met de kopman mee kon gaan rijden. Toen deze een foutje maakte, nam Gyan de leiding over. Een aantal ronden had hij een mooi duel met de tweede man maar omdat Gyan in de slotfase het tempo nog wat op kon voeren, wist hij een klein gaatje te slaan en de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche wist hij op zijn SKS Husqvarna kopstart te pakken. In de beginfase was hij even naar de juiste lijnen aan het zoeken maar toen hij deze eenmaal had gevonden, begon het echt lekker te gaan. Opnieuw maakte de kopman een fout waardoor Gyan de koppositie over kon nemen en onbedreigd naar de zege kon rijden.

Voor Gyan was het een perfecte dag met een super snelheid. Hij won het dagklassement en heeft hiermee tevens de leiding in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross in handen weten te nemen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Axel:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 38 Pnt
3 Ian Ampoorter 37 Pnt
4 Tyla van de Poel 36 Pnt
5 Jarne Bervoets 34 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85:
1 Gyan Doensen 91 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 85 Pnt
3 Sem Taspinar 71 Pnt
4 Ian Ampoorter 66 Pnt
5 Dex Kooiker 61 Pnt

Fotocredits – Marc Roos

Recent Posts