In EMX85

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de derde wedstrijd van het EMX85 Kampioenschap Noord/West in Emmercompascuum een top drie plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam Gyan van rond de tiende plaats terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche was zijn start beter en wist hij lange tijd de kopman te volgen om uiteindelijk op een goede tweede plaats over de finish te komen. Door deze goede uitslagen blijft hij aan de leiding staan in de tussenstand van het kampioenschap.

In de vrije training kon Gyan nog niet lekker in zijn ritme komen op het snelle circuit. Hier bleef hij rustig onder want hij wist dat de baan steeds zwaarder en zwaarder zou worden. In de tijdtraining was dit al het geval en wist hij de snelste tijd op de klok te zetten. In de kwalificatieheat pakte hij een goede start maar omdat er iemand in de eerste bocht vlak voor hem viel, kon Gyan hem niet meer ontwijken en viel er over heen. Met een super snelheid kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist zich nog vanaf een laatste plaats terug te knokken naar een vierde positie.

In de eerste manche op zondag lag de baan er heel snel bij en was het omdat het circuit op veel plaatsen uit slechts één ideale lijn bestond, moeilijk om in te halen. Gyan kwam op een tiende plaats uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Door creatieve lijnen te rijden, wist hij zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een vijfde plaats en kwam uiteindelijk dicht achter de vierde man als vijfde over de finish.

In de tweede manche kwam hij beter uit de start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij volgde de leider in de wedstrijd maar in de slotfase van de manche kwam hij een paar keer niet lekker uit tussen de achterblijvers waardoor hij de kopman moest laten gaan. Gyan kwam op een tweede plaats over de finish en eindigde hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand van Europees Kampioenschap 85cc Noord/West blijft Gyan aan de leiding staan. De volgende wedstrijd wordt verreden in Vellahn, Duitsland.

Tussenstand EMX85 Kampioenschap Noord/West:
1 Gyan Doensen 121 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 110 Pnt
3 Freddie Bartlett 110 Pnt
4 Dani Heitink 107 Pnt
5 Ian Ampoorter 106 Pnt

Fotocredits – Floris van den Elsen

Recent Posts