In DMoMX250, EMX85

Gyan Doensen van Husqvarna SKS Racing is in de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap Noord/West in het Belgische Lommel net naast het podium geëindigd. In beide manches moest Doensen een inhaalrace rijden en vocht zich gedurende de wedstrijden terug naar een derde en achtste plaats.

In de vrije training slaagde Gyan er niet in om het juiste ritme te vinden. Ook in de vrije training ging het nog niet helemaal naar wens maar was het rijden al wel beter dan in de vrije training en kwam hij uit op een vijfde tijd. Gemotiveerd begon hij aan de kwalificatieheat. Hierin wist hij kopstart te pakken maar door een fout in de eerste ronde verloor hij de koppositie en viel terug naar een tweede plaats. De hele wedstrijd had hij een mooi gevecht met Jarne Bervoets om de koppositie en finishte op een sterke tweede plaats.

Op zondag stonden er twee manches op het programma waarin de punten voor het kampioenschap verdeeld worden. In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start maar moest bij het aanrijden van de eerste bocht een valpartij ontwijken. Pas op een dertigste plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar wist zich tijdens de eerste ronde al op te werken naar een twaalfde plaats. Met zijn eigen tempo kwam hij naar voren en wist zich met mooie inhaalmanoeuvres op te werken naar een vierde plaats. Op de laatste bult wist hij ook de derde man nog te passeren en kwam zo op een derde plaats over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een zevende plaats uit de eerste bocht. Helaas kwam hij niet ongeschonden uit de eerste ronde want hij kwam met nog drie andere rijders ten val en viel terug naar een laatste plaats. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zevende plaats. In de laatste ronde had hij nog de kans om twee rijders te passeren maar omdat hij net iets te gretig was, kwam hij ten val en moest genoegen nemen met een achtste plaats.

Met een 3-8 in de manches eindigde Gyan met hetzelfde aantal punten als de derde man op een vierde plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Nederlandse Emmercompascuum.

Scott Smulders kwam aan de start in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Scott had het de hele dag moeilijk om het juiste ritme in handen te krijgen. Dit had tot gevolg dat hij in de tijdtraining niet verder kwam dan een negentiende tijd en een matige startpositie had. In de eerste manche kwam hij van een achttiende plaats terug naar een dertiende positie en had de aansluiting met een groepje tot aan de negende man. In de tweede manche begon hij van rond de twintigste plaats aan een opmars naar voren. Hij werkte zich op naar een zestiende plaats en had de aansluiting met een groepje van vijf a zes rijders toen de wedstrijd net na het midden van de wedstrijd werd afgevlagd. Er kwam geen herstart en daardoor werd hij op een zestiende plaats geklasseerd. Met deze resultaten eindigde hij op een vijftiende plaats in het dagklassement en staat nu zevende in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross!

Voor Scott staat aankomend weekend de derde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag EMX85 Lommel:
1 Maxime Lucas 50 Pnt
2 Ian Ampoorter 44 Pnt
3 Douwe van Megchelen 33 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Freddie Bartlett 32 Pnt

Daguitslag Dutch Masters 250 Harfsen:
1 Rick Elzinga 50 Pnt
2 Lucas Coenen 42 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 38 Pnt
4 Sacha Coenen 36 Pnt
5 Kay Karssemakers 36 Pnt
15 Scott Smulders 13 Pnt

Recent Posts