In EMX125

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft het EMX125 Kampioenschap op een positieve manier afgesloten. Op het goed geprepareerde circuit van Mantova wist Cas Valk op het podium te eindigen en Kay Karsemakers werd in de laatste wedstrijd van het seizoen zevende.

Valk wist in de tijdtraining een zesde tijd te noteren, op slechts 0.6 seconde van de snelste tijd. Hier putte de rijder uit Nijverdal vertrouwen uit voor de rest van de dag. In de eerste manche pakte Cas een goede start en wist zich meteen in de top vijf van de wedstrijd te nestelen. Met een sterk tempo wist hij zich op te werken naar een tweede plaats en hield dit vast tot aan de finish. De tweede manche was een heel ander verhaal nadat de Husqvarna-rijder bij de start opgehouden werd door een gevallen rijder. Vanuit de achterhoede kwam hij terug naar voren en wist de ene na de andere rijder te passeren. Hij bleef vechten tot aan de finishvlag en dit leverde hem nog een zevende plaats op, wat voldoende was voor de derde plaats op het podium.

Kay Karssemakers had in de eerste manche lang de tiende plaats in handen maar ging in de fout en moest daardoor genoegen nemen met een veertiende plaats. In de tweede manche liep het beter voor Karssemakers en reed hij veel meer ontspannen. Nadat hij in de top tien aan de wedstrijd was begonnen wist hij zich keurig op te werken naar de vierde plaats en hield dit vast tot aan de finish.

In het eindklassement van het EMX125 kampioenschap is Karssemakers vierde geworden en omdat Valk vele wedstrijden heeft gemist, moest hij genoegen nemen met een veertiende plaats.

Daguitslag EMX125 Mantova:
1. Lucas Coenen 50 pnt
2. Karlis Alberts Reisulis 35
3. Cas Valk 35
7. Kay Karssemakers 25

Eindstand EMX125 Kampioenschap:
1. Valerio Lata 330 pnt
2. Boby Bruce 297
3. Lucas Coenen 287
4. Kay Karssemakers 266
14. Cas Valk 115

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts