In EMX125

Cas Valk en Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL team zijn in de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento op een zesde en zevende plaats geëindigd.

In de eerste manche was het Cas die van de beide rijders het beste uit de start kwam en op een vierde plaats uit de eerste twee bochten kwam. Gelijk stootte hij door naar een derde plaats en had een goed ritme in handen. Lang wist hij dit vast te houden en wist de manche uiteindelijk op een goede vierde plaats af te sluiten.

Kay moest van verder komen en kwam pas op een vijftiende plaats over de eerste bult gesprongen. Met een goed ritme vocht hij zich terug naar een vijfde plaats maar helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij achter een andere rijder kwam. Dit koste hem zijn ritme waardoor hij het in de rest van de manche moeilijk had en zevende werd.

In de tweede manche zat Kay er beter bij met de start en kon rond de zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk stootte hij door naar een vierde plaats en ging in de aanval op de derde man. Echter bij een inhaalmanoeuvre schoof zijn achterwiel op de gladde ondergrond weg waardoor er bij het naar boven rijden drie rijders langs kwamen. Na deze fout kon hij niet goed meer in zijn ritme komen en finishte als zevende. De start van Cas was in deze manche minder goed waardoor hij in de beginfase veel rijders moest passeren. Omdat dit extra energie koste merkte Cas tegen het einde van de wedstrijd dat hij nog niet helemaal hersteld is van de keelontsteking waardoor hij het tempo iets moest laten zakken. Ondanks dit wist hij de manche toch op een nette negende plaats af te sluiten.

In het dagklassement eindigde Cas op een zesde plaats, net een plaats voor Kay die beslag legde op een zevende plaats. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Kay op een derde plaats en Cas is opgeklommen naar een achttiende plaats. Op dinsdag 8 november wordt de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap verreden in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag EMX125 Arco di Trento:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Karlis Alberts Reisulis 42 Pnt
3 Bobby Bruce 38 Pnt
4 Valerio Lata 31 Pnt
5 Alexis Fueri 31 Pnt
6 Cas Valk 30 Pnt
7 Kay Karssemakers 28 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Valerio Lata 299 Pnt
2 Bobby Bruce 277 Pnt
3 Kay Karssemakers 241 Pnt
4 Lucas Coenen 237 Pnt
5 Ivano Van Erp 221 Pnt
18 Cas Valk 80 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts