In EMX125

Kay Karssemakers en Cas Valk van Husqvarna SKS Racing zijn in de zevende wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento zesde en zevende geworden.

Karssemakers had het juiste gevoel gelijk gevonden op de baan en wist in de vrije training de snelste rondetijd op de klok te zetten. Echter in de aansluitende tijdtraining kreeg hij geen goede ronde aan elkaar gekoppeld. Verschillende sectoren waren goed maar de andere weer niet waardoor hij er geen super ronde uitgeperst kreeg en genoegen moest nemen met een vijfde tijd. Valk kwam uit op een tiende tijd en was er klaar voor om er in de manches tegenaan te gaan.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Valk die de beste start had genomen en in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Valk reed een hele sterke beginfase en hield goed stand maar door het tekort aan training vanwege zijn keelontsteking moest hij het tempo laten zakken en werd zevende. Karssemakers kwam in de eerste manche niet goed weg bij de start maar had in de eerste tien minuten van de wedstrijd een goed ritme in handen maar daarna begon het minder lekker te gaan. Ook kwam hij nog even een keer ten val waardoor er niet meer in zat dan een negende plaats.

Ook in de tweede manche was het Valk die een hele goede start wist te pakken en opnieuw reed hij goed vooraan mee. Net als in de eerste manche kon hij het nog niet de hele manche volhouden maar heeft zeker een sterke indruk achtergelaten. Moegestreden kwam hij op een negende plaats over de finish. Karssemakers kwam ook nu niet lekker uit de start en moest aan een opmars beginnen. Dit lukte goed en gedurende de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. Echter in de laatste ronde maakte hij nog een klein foutje waardoor hij de vierde plaats verloor en op een vijfde plaats werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigden Karssemakers en Valk op een zevende en achtste plaats. Karssemakers blijft hiermee op een derde plaats staan in de tussenstand van het kampioenschap terwijl Valk is opgeklommen naar een eenentwintigste plaats. Aanstaande zaterdag komen ze opnieuw in actie op het circuit van Pietramurata voor de volgende EMX125 wedstrijd.

Daguitslag EMX125 Arco di Trento:
1 Valerio Lata 47 Pnt
2 Lucas Coenen 39 Pnt
3 Bobby Bruce 38 Pnt
4 Karlis Alberts Reisulis 34 Pnt
5 Ivano van Erp 30 Pnt
6 Kay Karssemakers 28 Pnt
7 Cas Valk 27 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Valerio Lata 268 Pnt
2 Bobby Bruce 239 Pnt
3 Kay Karssemakers 213 Pnt
4 Ivano van Erp 194 Pnt
5 Lucas Coenen 187 Pnt
21 Cas Valk 50 Pnt

Recent Posts