In EK Dames, EMX125

Kay Karssemakers en Lynn Valk zijn in het Italiaanse Arco di Trento in de top vijf geëindigd. Karssemakers kende een moeilijke dag maar wist er met een 5-9 in de manches van de EMX125 klasse toch een vijfde plaats uit te halen in het dagklassement. Valk reed een sterke laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames en eindigde met een 5-4 in de manches op een goede vierde plaats in het dagklassement.

De dag van Karssemakers begon met een tegenslag en dit achtervolgde hem de rest van zijn dag. Na een vijfde tijd in zijn groep in de tijdtraining kreeg hij een straf van tien plaatsen en dit had tot gevolg dat hij in beide manches pas als negenentwintigste op mocht rijden naar het starthek, waardoor hij geen ideale startplaats meer had.

In de eerste manche wist hij vanaf de binnenzijde nog een redelijk goede start te pakken en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste bocht. Met een goed ritme vocht hij zich terug naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kon hij niet goed in zijn ritme komen en kwam hij pas op een vijfentwintigste plaats uit de start. Hij gaf niet op en wist er toch nog een negende plaats uit te halen. Met deze resultaten werd hij vijfde in het dagklassement en blijft op een derde plaats staan in de tussenstand van het kampioenschap!

Lynn Valk reed in Arco di Trento een zeer sterke wedstrijd bij de dames. In de eerste manche kwam ze na een redelijk start goed naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche startte ze op een derde plaats en wist dit de hele wedstrijd vast te houden. Echter in de laatste ronde moest ze deze positie nog afstaan en kwam op een goede vierde plaats over de finish.

Met een 5-4 in de manches eindigde Lynn op een vierde plaats in het dagklassement en is in de eindstand van het kampioenschap op een zevende plaats geëindigd.

Op dinsdag gaat het EMX125 Kampioenschap verder op het circuit van Arco di Trento, waar dan de zevende wedstrijd van het seizoen zal worden verreden.

Daguitslag EMX125 Arco di Trento:
1 Ivano van Erp 47 Pnt
2 Valerio Lata 47 Pnt
3 Bobby Bruce 38 Pnt
4 Lucas Coenen 29 Pnt
5 Kay Karssemakers 28 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Valerio Lata 221 Pnt
2 Bobby Bruce 201 Pnt
3 Kay Karssemakers 186 Pnt
4 Ivano van Erp 164 Pnt
5 Lucas Coenen 148 Pnt

Daguitslag WMX Arco di Trento:
1 Larissa Papenmeier 47 Pnt
2 Courtney Duncan 45 Pnt
3 Nancy van de Ven 42 Pnt
4 Lynn Valk 34 Pnt
5 Amandine Verstappen 31 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap dames:
1 Courtney Duncan 268 Pnt
2 Nancy van de Ven 237 Pnt
3 Kiara Fontanesi 227 Pnt
4 Larissa Papenmeier 214 Pnt
5 Shana van der Vlist 197 Pnt
7 Lynn Valk 174 Pnt

Recent Posts