In EMX125

Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse Lacapelle Marival net naast het podium geëindigd. Wel scoorde hij hiermee dusdanig goed dat hij in de tussenstand is opgeklommen naar een tweede plaats.

Voordat de wedstrijddag begon kreeg het team een tegenslag te verwerken omdat Cas Valk af te rekenen kreeg met een zware keelontsteking. Hij heeft in de vrije training nog proberen te rijden maar omdat hij heel veel moest hoesten in combinatie met een hoge hartslag, is er besloten om de rest van de dag niet meer te rijden.

Op het gladde en technische circuit wist Karssemakers een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie afsloot als vierde. Dit was zeer belangrijk omdat je in Lacapelle Marival vanaf de binnenzijde moest starten om een goede start te kunnen pakken.

Bij de start van de eerste manche kwam Karssemakers niet perfect weg. ‘’Ik raakte het starthek waardoor ik iets minder weg was maar toch kon ik goed door de eerste bocht komen en begon op een zevende plaats aan de wedstrijd. Ik werkte me tijdens de eerste ronde gelijk op naar een vijfde plaats en heb toen een goed ritme gepakt. Ik wist nog een plaats op te schuiven en finishte als vierde,’’ vertelt Kay.

Bij de start van de tweede manche kwam Kay goed over het starthek maar bij het indraaien van de eerste bocht kon hij niet insturen omdat de rijder naast hem ook goed weg was gekomen. Rond de achtste plaats kwam hij door de eerste bocht en wist tijdens de eerste ronde door te stoten naar een vijfde plaats. Vervolgens schoof hij door naar een derde plaats maar door een valpartij en een paar foutjes in de slotfase wist Karssemakers uiteindelijk op een vijfde plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde hij met een vierde plaats net naast het podium. Wel is hij in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Spanje.

Lynn Valk wist op zondag de Open Nederlandse titel bij de dames binnen te halen in Westerbork. Valk had aan een eerste en een tweede plaats voldoende om de dagzege voor zich op te eisen en de titel veilig te stellen.

Daguitslag EMX125 Frankrijk:
1 Valerio Lata 44 Pnt
2 Marc Antoine Rossi 39 Pnt
3 Lucas Coenen 36 Pnt
4 Kay Karssemakers 34 Pnt
5 Ferruccio Zanchi 27 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Valerio Lata 146 Pnt
2 Kay Karssemakers 129 Pnt
3 Bobby Bruce 123 Pnt
4 Ferruccio Zanchi 101 Pnt
5 Hakon Osterhagen 95 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts