In EMX125

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal een goede snelheid laten zien. Kay Karssemakers en Cas Valk reden sterk maar door een paar fouten behaalden ze niet de resultaten die er in hadden gezeten en moesten genoegen nemen met een achtste en negende plaats.

De organisatie had het circuit erg nat gemaakt waardoor er al snel diepe, lange sporen ontstonden. In deze moeilijke omstandigheden hadden beide rijders hun draai al snel gevonden en dit zorgde ervoor dat ze in de kwalificatie sterk voor de dag kwamen. Cas had lang de snelste tijd in handen en sloot de sessie uiteindelijk af op een goede tweede plaats, net een positie voor Kay die zich als derde in zijn groep kwalificeerde!

Met vertrouwen begonnen beide rijders aan de eerste manche. Toen het starthek viel was het Cas die een hele goede start wist te pakken en als leider door de eerste bocht kwam. Gelijk werd hij gepasseerd maar hield vervolgens lang stand op een tweede plaats. Met nog vijf minuten te gaan viel hij terug naar een derde plaats en had nog steeds een goed ritme in handen. Helaas kreeg hij toen een klein probleem waardoor hij het tempo iets moest laten zakken en terug viel naar een achtste plaats.

Kay pakte een goede start en wist in de beginfase een paar plaatsen goed te maken. Helaas kon hij een rijder moeilijk passeren en kwam tot overmaat van ramp ten val. Snel sprong hij terug op de motor en wist er toch nog een zesde plaats uit te halen.

In de tweede manche wist Kay na de start gelijk een aantal inhaalmanoeuvres te forceren waardoor hij nog slechts 1 punt achterstand had op de leider in het EMX125 Kampioenschap maar ook nu kwam hij op het verraderlijke circuit even ten val. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar hij vocht door en wist er toch nog een negende plaats uit te halen. Cas wist opnieuw een hele goede start te pakken maar kon moeilijk in zijn ritme komen waardoor het rijden moeizaam ging. Hij knokte door en wist er een tiende plaats uit te halen.

Commentaar Kay Karssemakers: ‘’Niet de beste dag, beetje ziek en ik had het moeilijk. In het kampioenschap heb ik het stabiel gehouden. Deze week herstellen en zaterdag gaan we er weer voor in de volgende wedstrijd.’’

Commentaar Cas Valk: ‘’Het was een moeilijke dag voor mij maar wel heb ik op dit moeilijke circuit veel geleerd!’’

In het dagklassement eindigde Kay op een achtste plaats en Cas sloot de dag af als negende. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap staat Kay nu vierde met een achterstand van slechts 7 punten op de leider. Cas is opgeklommen naar een negentiende plaats. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in het Franse Lacapelle Marival.

Lynn Valk wist in Varsseveld het Open Nederlands Kampioenschap dames te winnen en heeft hiermee haar voorsprong in de tussenstand verder uit weten te bouwen. Door de slechte weersomstandigheden werd er slechts 1 manche verreden die Lynn winnend af wist te sluiten!

Daguitslag EMX125 Kampioenschap Duitsland:
1 Ivano van Erp 43 Pnt
2 Bobby Bruce 42 Pnt
3 Lucas Coenen 38 Pnt
4 Sacha Coenen 31 Pnt
5 Ferruccio Zanchi 31 Pnt
8 Kay Karssemakers 27 Pnt
9 Cas Valk 24 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Valerio Lata 102 Pnt
2 Bobby Bruce 99 Pnt
3 Hakon Osterhagen 95 Pnt
4 Kay Karssemakers 95 Pnt
5 Sacha Coenen 77 Pnt
19 Cas Valk 24 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts