In International races

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een zeer succesvolle laatste wedstrijd om de ADAC Youngster 125 Cup in Reutlingen gekend. Cas Valk wist alle drie de manches winnend af te sluiten voor zijn teammaat Kay Karssemakers, die in alle drie de manches tweede werd.

Voor Cas was het weer zijn eerste wedstrijd na de blessure hij tijdens de EMX125 wedstrijd in Engeland op had gelopen. In de kwalificatie wist hij gelijk in de eerste ronde een hele goede tijd neer te zetten. Tijdens de sessie heeft hij geprobeerd om zijn tijd nog te verbeteren maar kwam telkens dichtbij maar scherper werd het niet. Toch was zijn ronde van in het begin goed genoeg voor de pole position.

Voor de start van de eerste manche had het iets geregend waardoor de baan hier en daar glad was. Cas pakte een hele goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met een goed ritme wist hij de koppositie vast te houden tot in de slotfase en kwam als winnaar over de finish.

In de tweede manche op zondag was de baan droog waardoor de snelheid hoog lag. Met een super holeshot kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik heb in deze manche heel lekker gereden en de wedstrijd opnieuw winnend af weten te sluiten. Ook in de derde manche zat ik er goed bij met de start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase maakte hij plaatsen winst en het duurde niet lang voordat hij de koppositie over wist te nemen. Gedurende de wedstrijd wist ik een gat te slaan en wist met een voorsprong van dertien seconden als winnaar over de finish te komen. Het was een super weekend waarin we goede dingen hebben laten zien,’’ vertelt Cas.

 

Met drie manche overwinningen won Cas het dagklassement in Reutlingen.

Kay Karssemakers zette in de tijdtraining een vijfde tijd op de klok, wat voldoende was voor een goede startpositie in de manches. In de eerste manche wist hij op zijn Husqvarna TC125 kopstart te pakken maar werd in de beginfase terugverwezen naar een tweede plaats. In de rest van de manche reed hij iets te voorzichtig maar wist wel op een nette tweede plaats over de finish te komen.

In de tweede manche zat Karssemakers er opnieuw goed bij na de start. ‘’Ik kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen en het rijden ging nu beter. Ik was scherper in het begin maar door opgepompte armen moest ik het tempo iets laten zakken. Toch wist ik goed stand te houden en op een tweede plaats over de finish te komen,’’ vertelt Kay.

Ook in de derde manche kon Kay op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij was gelijk scherp en had een mooie strijd met de kopman. Echter opnieuw kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij de manche zonder onnodige risico’s te nemen uit heeft gereden op een tweede plaats.

In het dagklassement eindigde Kay op een tweede plaats in Reutlingen. ‘’Het is mooi wat we hier als team hebben laten zien maar over mezelf ben ik niet helemaal tevreden. Nu door en voorbereiden op het drukke EMX125 seizoen wat ons te wachten staat.’’

De eerstvolgende EMX125 wedstrijd is op zaterdag 2 oktober in het Duitse Teutschenthal!

Daguitslag ADAC Youngster 125 Cup Reutlingen:
1 Cas Valk 75 Pnt
2 Kay Karssemakers 66 Pnt
3 Bence Pergel 56 Pnt
4 Constantin Piller 53 Pnt
5 Julius Mikula 47 Pnt

Recent Posts