In EK Dames

Lynn Valk van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Dames in Frankrijk weten te winnen. In de eerste manche eindigde ze als tweede maar na een kopstart wist ze de tweede manche naar haar hand te zetten. Dit leverde haar de dagzege op!

In de eerste manche pakte Lynn een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ze wist gelijk door te stoten naar een tweede plaats. ‘’Het rijden ging goed alleen het inhalen was moeilijk omdat de baan op veel plaatsen uit slechts 1 ideale lijn bestond. Dit maakte het ook lastig met het passeren van achterblijvers. Ik finishte als tweede waarmee alles voor de eindzege nog open was, vertelt Lynn.

Lynn concentreerde zich op de start van de tweede manche en ditmaal wist ze kopstart te pakken. Ze had een goed ritme in handen en werkte een gecontroleerde wedstrijd af waarin ze de koppositie niet meer uit handen gaf.

Met een 2-1 in de manches won ze het dagklassement en blijft hiermee op een tweede plaats staan in de tussenstand van het Europees Kampioenschap. Op zaterdag 4 september staat voor Lynn de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames op het programma in Turkije.

Daguitslag EK Dames Frankrijk:
1. Lynn Valk 2-1
2. Shana van der Vlist 1-2
3. Virginie Germond 3-3
4. Jessie Joineau 4-4
5. Camille Viaud 6-6

Tussenstand Europees Kampioenschap Dames:
1. Shana van der Vlist 194 Pnt
2. Lynn Valk 172 Pnt
3. Anne Borchers 157 Pnt
4. Martine Hughes 130 Pnt
5. Mathea Selebo 109 Pnt

Recent Posts