In International races

Lynn Valk van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft het afgelopen weekend dubbel winst gehad. Op zaterdag wist ze het Zweeds Kampioenschap in Helsingborg te winnen en op zondag won ze ook de wedstrijd om het Europees Kampioenschap Dames op ditzelfde circuit!

Na haar succesvolle optreden bij de dames Grand Prix in Lommel reisde Lynn het afgelopen weekend af naar Zweden. Op het circuit van Helsingborg werd op zaterdag een ronde om het Zweeds Kampioenschap verreden en op zondag ging op ditzelfde circuit het EK Dames verder.

In de eerste manche op zaterdag pakte Lynn op haar Husqvarna FC250 een goede start in de eerste manche en kon gelijk op de eerste plaats aan de wedstrijd beginnen. Ze had een lekker tempo in handen en wist de wedstrijd naar haar hand te zetten.

Ook in de tweede manche zat ze er goed vooraan bij met de start en wist ditmaal na een aantal bochten door te stoten naar de koppositie. Het ritme zat er wederom goed in en ondanks dat ze even een keer ten val kwam, wist ze ook deze manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Lynn het dagklassement en keek met vertrouwen uit naar de zondag om van start te gaan in het EK Dames. In de nacht van zaterdag op zondag had het geregend en hierdoor was de baan behoorlijk nat. Een goede start was van groot belang en hier slaagde ze goed in. Ze zat er in de eerste manche goed vooraan bij en wist na een ronde door te stoten naar de koppositie. Netjes rijdend wist ze de wedstrijd te controleren en gaf de eerste plaats niet meer uit handen.

Omdat het slechte weer aan bleef houden, werd de tweede manche afgelast waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was en Lynn dus als winnares uit de bus kwam. Aankomend weekend staat voor Lynn de vijfde ronde om het Europees Kampioenschap op het programma in Frankrijk.

Daguitslag EK Dames Zweden:
1 Lynn Valk
2 Sara Andersen
3 Malou Jakobsen
4 Shana van der Vlist
5 Martine Hughes

Photocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts