In WK 125, WMX 2021

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een succesvol weekend achter de rug. Kay Karssemakers wist derde te worden in het wereldkampioenschap 125cc in Griekenland en Lynn Valk wist haar eerste manchezege in het wereldkampioenschap dames te pakken in Lommel en wist daarnaast derde te worden in het dagklassement.

Op zaterdag wist Karssemakers een scherpe tijd neer te zetten in de kwalificatie en kwam uit op een tweede tijd. Hiermee kon hij in beide manches op zondag een ideale startplaats uit kiezen.

Na een goede reactie bij de start van de eerste manche kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik was heel blij dat ik een goede start had en wist vervolgens leider Osterhagen goed te volgen. Door een domme fout in de tweede ronde gleed ik op het gladde circuit weg en kwam ten val. Veel plaatsen gingen hierbij verloren waardoor ik vanaf een veertiende plaats terug naar voren moest zien te komen. Ik kwam terug naar een zesde plaats maar viel toen opnieuw omdat ik te graag wilde. In het resterende deel van de wedstrijd ben ik vanaf een tiende plaats nog teruggekomen naar een zevende positie maar er had veel meer ingezeten,’’ vertelt Kay.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start en ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij. Na twee bochten nam hij de derde plaats in handen en dichte het gat tot aan de twee kopmannen. ‘’Samen reden we een goede snelheid en ik wist de tweede man te passeren. Ik begon in te lopen op de leider en mijn tijden waren super. Het gaf me het vertrouwen dat ik iets moois kon laten zien. Vijf ronden heb ik aan het wiel van de leider gereden maar toen maakte ik een fout en verloor hem uit het vizier. Ook kwam de derde man hierdoor dichterbij en uiteindelijk wist deze mij te passeren. Helaas kwam er toen een rode vlag situatie waardoor ik als derde werd geklasseerd.’’

Met een 7-3 in de manches eindigde Kay op een derde plaats in het wereldkampioenschap 125cc. Nu zal hij zich gaan concentreren op de rest van het EMX125 Kampioenschap.

Lynn Valk reed een ijzersterke wedstrijd in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Belgische Lommel. Lynn ging in de eerste manche het gevecht aan om de overwinning. Het circuit was loodzwaar maar Valk kon dit goed aan en wist in het midden van de wedstrijd de koppositie in handen te nemen. Ondanks dat de tweede dame haar onder druk hield tot aan de finishvlag wist Valk het hoofd koel te houden en won de manche.

In de tweede manche ging het rijden minder makkelijk. Ze ondervind nog steeds veel hinder van haar pijnlijke arm die ze tijdens de eerste Grand Prix in Loket heeft geblesseerd. Ze probeerde er een zo goed mogelijk resultaat uit te halen en wist zesde te worden. Dit was voldoende om uiteindelijk als derde mee te mogen naar het podium. Dit is ook haar positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap! Op zaterdag 4 september gaat het kampioenschap verder in Turkije!

Daguitslag WK 125cc Griekenland:
1 Haakon Osterhagen 50 Pnt
2 Valerio Lata 44 Pnt
3 Kay Karssemakers 34 Pnt
4 Andrea Viano 29 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 29 Pnt

Daguitslag WK Dames Lommel:
1 Shana van der Vlist 47 Pnt
2 Kiara Fontanesi 42 Pnt
3 Lynn Valk 40 Pnt
4 Nancy van de Ven 36 Pnt
5 Courtney Duncan 35 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Shana van der Vlist 87 Pnt
2 Courtney Duncan 85 Pnt
3 Lynn Valk 72 Pnt
4 Nancy van de Ven 70 Pnt
5 Kiara Fontanesi 70 Pnt

Recent Posts