In WMX 2021

Lynn Valk van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft haar eerste top drie plaats van dit seizoen in het wereldkampioenschap dames binnen.

In Loket, Tsjechie wist Valk in de eerste manche derde te worden maar kwam na een slechte start en een moeilijke wedstrijd niet verder dan een negende plaats in de tweede manche!

Het circuit van Loket behoort tot de meest technische op de kalender van het wereldkampioenschap. Veel hoogteverschillen, afhangende bochten en een gladde ondergrond zorgen ervoor dat het een uitdagend circuit is voor de rijders. Lynn had in de vrije training een goed gevoel op de baan en zette een vierde tijd neer. Echter tijdens de sessie kwam ze hard ten val waarbij ze een flinke klap kreeg en waarbij de motor veel schade op heeft gelopen.

“We hadden niet voldoende tijd om de motor klaar te maken waardoor we besloten om in de tijdtraining op de reservemotor te rijden. Ik wist een goede tijd neer te zetten en kwalificeerde mijzelf als zesde voor de wedstrijd,” vertelt Lynn.

In de eerste manche wist ze een goede start te pakken. Ze werkte een constante wedstrijd af en wist op een goede derde plaats over de finish te komen.

De tweede manche verliep moeizamer voor Lynn.

“Mijn start was minder goed en vervolgens had ik het moeilijk om naar voren te komen omdat mijn lichaam niet 100 procent fit meer was. Ik kwam niet verder dan een negende plaats.”

Met deze resultaten eindigde Lynn op een zesde plaats in de daguitslag. Aankomende zaterdag staat de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Belgische Lommel!

Daguitslag WK Dames Loket:
1 Courtney Duncan 50 Pnt
2 Shana van der Vlist 40 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 36 Pnt
4 Nancy van de Ven 36 Pnt
5 Amandine Verstappen 33 Pnt
6 Lynn Valk 32 Pnt

Fotocredits- Eric Laurijssen

Recent Posts