In EMX250

Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in Oss een positief debuut gemaakt in de EMX250 klasse. Karssemakers liet in beide manches een goede snelheid zien. Wel verloor hij door valpartijen in beide manches kostbare tijd waardoor hij genoegen moest nemen met een zestiende en vijftiende plaats.

Het circuit van Oss lag er uitdagend bij. Er was op donderdag veel regen gevallen waardoor droge gedeeltes afgewisseld werden met nattere plekken! In de kwalificatie zette hij gelijk in de eerste twee ronden aan om een scherpe tijd neer te zetten. Dit lukte en stond lang op een derde tijd in zijn groep. Aan het einde van de sessie kwamen er nog twee rijders overheen waardoor Karssemakers zich als vijfde zonder problemen kwalificeerde voor de wedstrijd.

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Echter toen het starthek viel kwam hij niet goed weg en moest rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Tijdens de eerste ronde wist ik veel goed te maken en kwam op een twaalfde voorbij start/finish. Helaas kwam ik in de tweede ronde even ten val waardoor ik teruggeslagen werd naar een vijfentwintigste plaats. Ik heb in de rest van de manche alles gegeven en wist er nog een zestiende plaats uit te halen,’’ vertelt Kay.

Kay wist dat zijn snelheid goed was om verder naar voren te kunnen finishen. Hij pakte een hele goede start in de tweede manche en kwam als derde uit de eerste bocht. ‘’In de eerste ronde reed ik goed mee en reed vervolgens lang op een zesde plaats. Jammergenoeg kwam ik hard ten val. Ik wist nog vijftiende te worden maar het rijden was goed, alleen jammer van de valpartijen. Ik heb veel plezier gehad en een mooi debuut kunnen maken in de EMX250 klasse.’’

In het dagklassement eindigde Kay op een zestiende plaats in het dagklassement. Nu zal Kay weer op zijn Husqvarna TC125 starten om zich te gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap 125 dat op 1 augustus op het programma staat in het Griekse Megalopolis.

Daguitslag EMX250 Oss:
1 Rick Elzinga 47 Pnt
2 Nicholas Lapucci 45 Pnt
3 Liam Everts 38 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Kevin Horgmo 36 Pnt
16 Kay Karssemakers 11 Pnt

Photocredits – Eric Laurijssen

Recent Posts