In ONK Dames, ONK250

Lynn Valk van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Dames in Axel weten te winnen. In beide manches nam ze gelijk de leiding in de wedstrijd in handen en wist het maximale aantal punten te pakken.

Lynn had het goede gevoel gelijk te pakken op het circuit van Axel. Ook het zetten van een snelle tijd verliep zonder problemen en dit zorgde ervoor dat ze in de manches vanaf pole position kon starten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Na de start heb ik gelijk de aanval ingezet en wist de koppositie over te nemen. De rest van de manche heb ik mijn eigen tempo gereden en wist ik de manche winnend af te sluiten,’’ vertelt Lynn.

In de tweede manche wist Lynn kopstart te pakken en had gelijk het juiste ritme in handen. Net als in de eerste manche werkte ze een gecontroleerde wedstrijd af en wist zo ook deze manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege is ze de eerste leidster in het ONK Dames!

Als voorbereiding op de EMX250 wedstrijd in Oss van volgend weekend pakte Kay Karssemakers het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Halle mee. Karssemakers kwam in beide manches niet lekker uit de start en kwam ook in zowel de eerste als de tweede manche even een keer ten val. In de tweede manche reed hij op een vierde plaats toen dit gebeurde. Wel ging het rijden toen lekker maar door de valpartijen zat er in de manches niet meer in dan een twaalfde en dertiende plaats, waarmee hij in het dagklassement twaalfde werd.

Daguitslag ONK Dames Axel:
1 Lynn Valk 100 Pnt
2 Shana van der Vlist 86 Pnt
3 Britt Jans Beken 86 Pnt
4 Danee Gelissen 74 Pnt
5 Avrie Berry 72 Pnt

Daguitslag ONK 250 Halle:
1 Rick Elzinga 100 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 83 Pnt
3 Kjell Verbruggen 77 Pst
4 Dave Kooiker 76 Pnt
5 Wesley Dieudonne 65 Pnt
12 Kay Karssemakers 57 Pnt

Recent Posts