In EMX125

Tijdens de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Britse Matterley Basin heeft het Husqvarna SKS Racing NL team succes en tegenslag gekend. Kay Karssemakers werd zesde terwijl Cas Valk vanwege een valpartij in de eerste manche niet tot scoren kwam in Engeland.

Na een goede voorbereiding was het team er klaar voor om op jacht te gaan naar de punten. Het circuit lag er in de trainingen snel bij. Het tempo lag hoog maar beide rijders hadden het goed naar hun zin op de baan en zo was het Kay Karssemakers die in de kwalificatie een negende tijd neer wist te zetten, net een positie voor Cas.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Karssemakers die de beste start wist te pakken en net binnen de top tien uit de eerste ronde kwam. In de eerste helft van de wedstrijd hield hij zich staande op een negende plaats maar wist toen twee rijders tegelijk te passeren en stootte door naar een zevende plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot over de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Valk was na een matige start aan een goede opmars bezig. Hij kwam van buiten de top twintig terug naar een zestiende plaats maar kwam in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking en viel. Cas bezeerde zich hierbij en tevens betekende dit het einde van zijn dag.

Karssemakers liet in de tweede manche een zeer sterke indruk achter. De crosser uit Boxtel pakte een hele goede start en streed de hele wedstrijd goed mee in de top drie. Echter na een aantal ronden kwam hij in het heetst van de strijd in aanraking met een andere rijder en viel. Omdat de andere rijder bleef liggen werd de wedstrijd afgevlagd en vond er geen herstart meer plaats. Omdat de uitslag gepakt werd aan de hand van de vorige doorkomst, werd Kay op een vierde plaats geklasseerd en eindigde hiermee op een zesde plaats in het dagklassement.

De volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap wordt volgende week zaterdag verreden in het Italiaanse Maggiora.

Op het circuit van Esanatoglia in Italië werd de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Dames verreden. Lynn Valk wist hier beide manches te winnen en heeft hiermee haar voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap verstevigt. Valk heeft tot nu toe alle vier de manches van het kampioenschap weten te winnen.

Daguitslag EMX125 Engeland:
1 Haakon Osterhagen 45 Pnt
2 Ferruccio Zanchi 43 Pnt
3 Bobby Bruce 37 Pnt
4 Marc Antoine Rossi 36 Pnt
5 Sacha Coenen 33 Pnt
6 Kay Karssemakers 32 Pnt

Recent Posts