In WMX 2021

Lynn Valk van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in Litouwen de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Dames weten te winnen. De dame uit Nijverdal wist op haar Husqvarna FC250 beide manches winnend af te sluiten en pakte hiermee het maximale aantal punten.

Valk begon positief aan het weekend. Na de vrije training had ze in de tijdtraining een goede flow op het circuit en slaagde er daardoor in om een aantal scherpe tijden op de klok te zetten. Valk zette de snelste tijd neer en mocht hiermee in de kwalificatie als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Voor de kwalificatieheat sloeg het weer helemaal om en regende het flink. Toen het starthek viel vertrok Lynn goed en wist als eerste door de eerste bocht te komen. Netjes rijdend reed ze haar ronden en wist de heat onbedreigd winnend af te sluiten.

Op zondagochtend zette Lynn haar goede rijden verder in de warm up en dit gaf haar vertrouwen voor in de manches.

‘’In zowel de eerste als de tweede manche kwam ik niet lekker weg bij de start maar met een goed ritme kwam ik naar voren. Ik wist beide manches te winnen en daarmee pakte ik de eindzege in Litouwen. Ik kijk terug op een goede eerste wedstrijd van het seizoen en kijk uit naar de wedstrijden die komen gaan,’’ vertelt Lynn.

Aankomende zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Arnhem.

Daguitslag EK Dames Litouwen:
1 Lynn Valk 50 Pnt
2 Mathea Selebo 42 Put
3 Shana van der Vlist 40 Pnt
4 Anne Borchers 36 Pnt
5 Martine Hughes 34 Pnt

Recent Posts