In International races

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft met Kay Karssemakers en Cas Valk goede dingen laten zien in de tweede wedstrijd van het Spaans Kampioenschap in Albaida. In de eerste manche kwamen beide rijders matig uit de start maar wisten er toch een achtste en negende plaats uit te halen. In de tweede manche reed Karssemakers lange tijd aan de leiding en wist met een vijfde plaats netjes in de top vijf te finishen. Valk reed ook een sterke wedstrijd en kwam na een valpartij uiteindelijk als achtste over de finish.

Met een derde tijd in de tijdtraining had Cas de mogelijkheid om goed op te rijden naar het starthek in de kwalificatieheat. Hij pakte hierin een goede start en kwam als vierde uit de eerste bocht. ‘’In de beginfase reed ik te netjes en te voorzichtig en dit koste mij een paar plaatsen waardoor ik zevende werd,’’ vertelt Cas.

Twee plaatsen achter Cas was het Kay Karssemakers die zich als negende kwalificeerde voor de wedstrijd en op scherp stond om het in de manches beter te doen!

In de eerste manche moesten beide rijders van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Zowel Kay als Cas konden met een goed ritme verschillende rijders passeren en wisten als achtste en negende over de finish te komen.

In de tweede manche was het Kay die als een raket vertrok bij de start en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Ik wist de koppositie zo’n vier a vijf ronden vast te houden en opdat moment ging het rijden echt lekker. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ik last van harde onderarmen en moest de koppositie afgeven,’’ vertelt Kay.

In de rest van de wedstrijd was Karssemakers in gevecht om de top drie plaatsen. Helaas kwam hij in de laatste ronde verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver, verloor daarbij de vierde plaats en werd vijfde!

Ook de start van Cas was in de tweede manche vele malen beter en reed na twee ronden op een zevende plaats. In de derde ronde ging hij in de aanval op de zesde man maar kwam toen ten val en werd teruggeslagen naar een twaalfde plaats. Valk herstelde zich goed en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een achtste plaats. ‘’Het tempo was de hele manche goed. Jammer van het foutje, anders had er wellicht meer in gezeten. Ik heb veel geleerd op een baan met veel hoogteverschillen en moeilijke sporen.’’

In het dagklassement eindigde Kay op een zevende plaats en Cas moest genoegen nemen met een negende plaats. In de komende weken zal het team haar voorbereiding op het seizoen verder zetten!

Daguitslag Spaans Kampioenschap 125cc Albaida:
1 Adria Monne 47 Pnt
2 Pablo Gutierrez 47 Pnt
3 Antonio Gallego 38 Pnt
4 Elias Escandell 32 Pnt
5 Raul Sanchez 32 Pnt
7 Kay Karssemakers 29 Pnt
9 Cas Valk 25 Pnt

Recent Posts