In International races

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in haar eerste wedstrijd van dit seizoen in het Spaanse Montearagon een positief gevoel opgedaan. De eerste wedstrijd van het jaar is belangrijk om weer het juiste gevoel en wedstrijdritme op te doen. Dit is tijdens deze eerste wedstrijd al heel goed gelukt bij Kay Karssemakers en Cas Valk.

Kay Karssemakers wist de dag in de top vijf af te sluiten en werd met tweemaal een vijfde plaats in de manches vierde in de daguitslag. ‘’In de aanloop op de wedstrijd was ik ziek waardoor ik 2,5 week niet met de motor heb kunnen trainen. In de week voor de wedstrijd heb ik nog een keer met de motor gereden en met die voorbereiding wilde ik er het beste van maken. Nadat ik me op zaterdag als zesde had gekwalificeerd, wist ik op zondag in beide manches vijfde te worden. In zowel de eerste als de tweede manche had ik last van harde armen maar het positieve was wel dat ik in de beginfase van de tweede manche aan kon pikken bij de twee leiders,’’ vertelt Kay.

Net als Kay had ook Cas Valk last van harde onderarmen. In de eerste manche vocht hij zich naar een achtste plaats maar in de tweede manche raakte hij helaas betrokken bij een valpartij waarna hij de wedstrijd moest verlaten. ‘’In de eerste manche heb ik de hele wedstrijd rond de achtste plaats gereden maar vanwege de harde onderarmen ging het rijden niet makkelijk. In de tweede manche kwam ik gelijk na de start met een andere rijder in aanraking op de derde bult waardoor ik hard ten val kwam. Met een pijnlijke enkel heb ik de wedstrijd moeten verlaten maar gelukkig heb ik er niets ernstigs aan overgehouden,’’ vertelt Cas.

Het Husqvarna SKS Racing NL Team zal nu huiswaarts keren om op Nederlandse bodem de nodige training af te gaan werken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen!

Spaans Kampioenschap 125cc eerste manche:
1 Bobby Bruce
2 Raul Sanchez
3 Pablo Gutierrez
4 Adria Monne
5 Kay Karssemakers
8 Cas Valk

Spaans Kampioenschap 125cc tweede manche:
1 Raul Sanchez
2 Pablo Gutierrez
3 Adria Monne
4 Unai Aguilo
5 Kay Karssemakers
DNF Cas Valk

Recent Posts