In ONK125

Danny van den Bosse van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Halle een top drie plaats weten te behalen. Van den Bosse kwam in de eerste manche vanuit de achterhoede terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche vocht hij zich naar een tweede plaats maar maakte in de laatste ronde nog een fout waardoor hij derde werd. Dit leverde hem in het dagklassement een vijfde plaats op.

Nadat Danny in de tijdtraining een vijfde tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche een goede start. Helaas was dit van korte duur want in de eerste bocht kwam er iemand vlak voor hem ten val waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Ondanks dat het tijdens zijn opmars net iets te lang duurde voordat hij bepaalde rijders wist te passeren, knokte hij zich toch terug naar een vijfde plaats.

Net als in de eerste manche pakte hij ook in de tweede manche een goede start en kwam op een achtste plaats uit de eerste bocht. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een derde plaats. Ondanks dat hij flink onder druk stond van de vierde man, wist hij door te stoten naar een tweede plaats. Danny gaf alles wat hij had maar maakte in de laatste ronde een foutje waardoor hij de tweede plaats weer af moest staan en op een derde plaats werd afgevlagd.

Met een 5-3 in de manches eindigde Danny op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomende zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Oss.

Daguitslag ONK 125cc Halle:
1 Sem de Lange 95 Pnt
2 Ryan de Beer 85 Pnt
3 Baptiste Beernaert 79 Pnt
4 Bryan Nelis 79 Pnt
5 Danny van den Bosse 77 Pnt

Recent Posts