In ONK125, ONK250

Danny van den Bossche van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Delfzijl dicht bij een podiumplaats gekomen. Van den Bossche kwam in beide manches als vierde over de finish en eindigde hiermee ook op een vierde plaats in het dagklassement.

Danny van den Bossche kwam op zaterdag in actie in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Delfzijl. De dag van Danny begon positief want in de tijdtraining zette hij een vierde tijd op de klok. 

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Hij pakte een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de tweede ronde moest hij deze positie afstaan maar hield vervolgens goed stand en kwam op een vierde plaats over de finish. In de tweede manche zat hij er opnieuw goed bij na de start en wist zich al snel op te werken naar een derde plaats. Lang wist hij stand te houden op deze positie maar met nog vier ronden te gaan maakte hij een foutje waardoor hij gepasseerd werd en zijn ritme kwijt was. Moegestreden kwam hij op een vierde plaats over de finish en werd hiermee ook vierde in de daguitslag.

Boyd van der Voorn reed zondag de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Harfsen. Nadat hij in de tijdtraining een negentiende tijd neer had gezet, kwam hij in de eerste manche niet goed weg bij de start. Wel had hij gelijk een goed ritme in handen en begon plaatsen winst te boeken. ‘’Ik heb een aantal ronden het tempo moeten laten zakken omdat ik bijna voorover ging op een tafelberg.  Later in de wedstrijd ging het weer beter en kon ik terugkomen naar een achttiende plaats,’’ vertelt Boyd.

De start van de tweede manche was vele malen beter totdat er een rijder vlak voor hem tot stilstand kwam en hij hard moest remmen. Hierdoor moest Boyd in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In deze manche ging het rijden goed en dit zorgde ervoor dat hij de manche af wist te sluiten op een veertiende plaats.

In het dagklassement legde Boy beslag op een dertiende plaats en dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250, welke op zaterdag 19 september op het programma staat in Oss.

Daguitslag ONK 125 Delfzijl:
1 Sem de Lange 95 Pnt
2 Ryan de Beer 95 Pnt
3 Frankie Melissant 82 Pnt
4 Danny van den Bossche 76 Pnt
5 Jarno Bos 72 Pnt

Daguitslag ONK 250 Harfsen:
1 Thibault Benistant 100 Pnt
2 Youri van’t Ende 86 Pnt
3 Kjell Verbruggen 86 Pst
4 Nick Leerkes 71 Pnt
5 Marcel Conijn 71 Pnt
13 Boyd van der Voorn 49 Pnt

Recent Posts