In EMX Open

Miro Sihvonen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de triple header van het EMX Open Kampioenschap in het Letse Kegums op een derde plaats af weten te sluiten. Sihvonen eindigde tijdens de eerste wedstrijd op een vijfde plaats in het dagklassement maar was er opgebrand om in de tweede resterende wedstrijden die verreden werden op dinsdag en zaterdag, het podium te mogen beklimmen.

In de nacht van maandag op dinsdag had Miro een zeer slechte nachtrust gehad. ‘’Het alarm van mijn telefoon maakte mij wakker van een diepe slaap. Ik was niet scherp en voelde me de hele dag slap. Ik heb geprobeerd om mijzelf beter gaan voelen door een kort slaapje te doen, veel cafeïne te nemen en veel aan warming up te doen maar helaas hielp niets,’’ vertelt Miro.

In de eerste manche pakte Miro een goede start en reed een constante wedstrijd op een vierde plaats. Omdat een rijder voor hem een tijdstraf kreeg, schoof hij door naar een derde plaats en sloot hiermee de eerste manche toch naar tevredenheid af.

In de tweede manche ging het beter met de Fin. ‘’Ik voelde me iets beter maar bij een inhaalmanoeuvre op de vijfde man kwam ik ten val. Daarna was ik te moe om er nog meer uit te halen dan een negende plaats. Ik ben er niet blij mee dat ik hier nu al twee podiumplaatsen heb verloren door pech of door stomme fouten.’’

De derde en laatste wedstrijd van het EMX Open kampioenschap in Letland werd afgelopen zaterdag verreden. Miro was er opgebrand om de triple header met goede resultaten af te sluiten en begon gemotiveerd aan de dag. In de tijdtraining ging het rijden beter dan tijdens de eerste twee wedstrijden en wist er een scherpe tijd uit te persen. In de daaropvolgende manches legde hij beslag op een derde en vierde plaats maar helaas was het niet voldoende voor een podiumplaats en moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.

In de tussenstand van het EMX Open Kampioenschap staat hij na drie wedstrijden op een derde plaats. 

Tussenstand EMX Open Kampioenschap:
1 Karel Kutsar 131 Pnt
2 Kim Savaste 122 Pnt
3 Miro Sihvonen 101 Pnt
4 Toms Macuks 94 Pnt
5 Stefan Ekerold 93 Pnt

Recent Posts