In EMX Open

Miro Sihvonen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de eerste wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap in het Letse Kegums een top drie plaats weten te behalen. Sihvonen wist deze positie in de tweede manche te behalen nadat hij in de eerste manche als vijfde over de finish was gekomen maar door een straf vijf plaatsen terug gezet werd en als tiende werd geklasseerd.

Nadat Miro in de tijdtraining een nette zesde tijd op de klok had weten te zetten, begon hij met een goed gevoel aan de eerste manche. Ook hierin ging het lekker en wist hij als vijfde over de finish te komen. Echter na de finishvlag kreeg hij een straf toegewezen waardoor hij vijf plaatsen terug werd gezet en als tiende werd geklasseerd.

In de tweede manche revancheerde Sihvonen zich door op een nette derde plaats over de finish te komen waarmee hij zesde werd in de daguitslag.

Commentaar Miro Sihvonen: ‘’Dit is opnieuw een stap in de juiste richting. Ik heb het nog moeilijk om het hoge tempo de hele manche vast te houden maar dat is op dit punt normaal. Ik heb in drie jaar tijd slechts een half seizoen kunnen rijden vanwege alle blessures die ik heb gehad.’’

Aankomende dinsdag staat voor Miro de tweede wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap op het programma in het Letse Kegums.

Daguitslag EMX Open Letland:
1 Toms Macuks 50 Pnt
2 Karel Kutsar 44 Pnt
3 Andero Lusbo 36 Pnt
4 Stefan Ekerold 35 Pnt
5 Miro Sihvonen 31 Pnt

Recent Posts