In International races

Danny van den Bossche van het Husqvarna SKS Racing NL team is tijdens de internationale wedstrijd in Arnhem dichtbij een top tien plaats gekomen. Voor van den Bossche was dit zijn debuut in de 125cc klasse en deed dit zeer verdienstelijk door in de tweede manche als twaalfde over de finish te komen. In de eerste manche werd hij na een valpartij aangereden waarna hij de wedstrijd moest verlaten.

In de training lag het circuit er bijzonder snel bij waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. Danny ging er goed voor zitten en zette een twaalfde tijd op de klok. De eerste manche begon met een tegenslag want tijdens de eerste ronde brak zijn achterwiel uit een spoor waardoor hij ten val kwam. Echter bij het opstaan kreeg hij een voetsteun van een andere rijder in zijn nek waardoor verder rijden niet meer mogelijk was. 

Danny was vastbesloten om toch van start te gaan in de tweede manche. Ook ditmaal kwam hij tijdens de eerste ronde even ten val waardoor hij vanaf een laatste plaats terug naar voren moest komen. Dit verliep goed want tijdens de wedstrijd passeerde hij de ene na de andere rijder en werd op een nette twaalfde plaats afgevlagd.

Voor Danny was dit zijn eerste grote wedstrijd in de 125cc klasse en hij kan dat ook tevreden terug kijken op zijn debuut.

Boyd van der Voorn miste nog het wedstrijdritme in Arnhem. Boyd moest in beide manches van de 250 klasse in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Zijn Husqvarna FC250 ging iets te ver achterover op het startterrein waardoor hij even van het gas af moest en ingesloten werd. In de eerste manche ging na twee ronden ook zijn bril nog kapot waardoor het er niet makkelijker op werd. Ondanks dit zette Boyd door en wist op een zevenentwintigste plaats over de finish te komen. In de tweede manche raakte de crosser uit Zaltbommel al snel vermoeid vanwege het tekort aan wedstrijdritme en besloot daardoor om de wedstrijd zonder risico’s te nemen uit te rijden.

Aankomend weekend staat alweer de volgende internationale cross op het programma en wel in Axel.

Recent Posts