In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team neemt binnenkort in goed overleg afscheid van Lars van Berkel. Samen met van Berkel heeft het team grote successen weten te behalen met als hoogtepunt een vijfde plaats in de Dutch Masters 500, Open Nederlandse titel, veertiende plaats in MXGP Valkenswaard en een zesde plaats in de loodzware Le Touquet Strandrace (1000 deelnemers).

Vooral dit laatste succes is niet onopgemerkt gebleven. De combinatie van een door 4-stroke MX Service b.v. perfect geprepareerde strandrace motor, het vele testwerk in Duinkerken, de rijkwaliteiten en fysieke conditie van Lars zorgde voor een 6e plaats tussen de professionele strandraceteams.

Op basis van deze prestatie is Lars onlangs benaderd door een internationaal opererend “strandrace team”. Het volledige strandrace kampioenschap rijden is niet de ambitie van het Husqvarna SKS Racing NL team. Op verzoek van Lars, die deze nieuwe uitdaging graag aangaat, is besloten het contract met het Husqvarna SKS Racing NL team voortijdig te beëindigen.

Lars gaat zich met zijn nieuwe team vanaf september volledig toeleggen op het internationale strandrace kampioenschap (officiële pers release volgt nog).

Commentaar teameigenaar Toine Uijttewaal: “We hebben een goede tijd gehad met Lars en een bijdrage kunnen leveren aan zijn ontwikkeling als motorcrosser. Als motorsport liefhebbers willen wij zijn ambities niet in de weg staan en geven hem de ruimte en mogelijkheid om deze binnen een gespecialiseerd team voor strandraces verder in te gaan vullen.
Lars zal tijdens de 2 internationale wedstrijden op 26 juli te Arnhem en 2 augustus te Axel voor de laatste keer voor Husqvarna SKS Racing NL uitkomen. Namens het volledige team wensen we Lars veel succes toe met deze nieuwe sportieve uitdaging.”

Het Husqvarna SKS Racing NL team kijkt uit naar de komende internationale wedstrijden en de start van het Open Nederlands kampioenschap in Boekel.

Recent Posts