In International races

Miro Sihvonen van het SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om het Fins kampioenschap in Karkkila een manche in de top vijf geëindigd.

Na tegenslag in de eerste manche waarbij hij niet verder kwam dan een tiende plaats, wist hij in de tweede manche op een nette vijfde plaats over de finish te komen.

Het was een moeilijke wedstrijd omdat de harde baan er door de regenval enorm modderig bij lag. In de eerste manche kwam Miro door een valpartij waarbij zijn motor vast kwam te zitten, niet verder dan een tiende plaats. ‘’Even dacht ik dat ik de wedstrijd moest staken maar net op dat moment kreeg ik mijn motor los uit de modder en wist ik toch nog als tiende te finishen,’’ vertelt Miro.

In de tweede manche ging het stukken beter. Wel kende hij in de slotfase een tegenslag toen een achterblijver zijn motor in het enige droge spoor stil remde waardoor Miro tot stilstand kwam. Hierdoor verloor hij de aansluiting en kwam op een vijfde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Miro op een zevende plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Tampere!

Daguitslag Fins Kampioenschap MX1 Karkkila:
1 Harri Kullas 50 Pnt
2 Kim Savaste 44 Pnt
3 Tanel Leok 38 Pnt
4 Rene Ranniko 32 Pnt
5 Juuso Matikainen 31 Pnt
7 Miro Sihvonen 27 Pnt

Recent Posts