In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard negen WK punten weten te pakken. Na een negentiende plaats in de eerste manche kwam van Berkel nog sterker voor de dag in de tweede manche en wist hierin als veertiende te finishen.

De crosser uit Veghel kwalificeerde zich op zaterdag op positieve wijze voor de wedstrijd op zondag. In het sterke deelnemersveld, vol met Grand Prix winnaars, wist van Berkel in de kwalificatieheat als twintigste over de finish te komen. Op zaterdag was het circuit al pittig maar op zondag lag deze er nog veel zwaarder bij omdat het van tijd tot tijd regende.

In de eerste manche was van Berkel de hele wedstrijd rond de punten aan het rijden. Af en toe viel hij er even buiten maar door het tempo strak te blijven houden, kreeg hij met nog een aantal ronden te gaan de negentiende plaats in handen en wist deze positie vast te houden tot aan de finish. Hiermee pakte hij twee WK punten.

Bij de start van de tweede manche kon hij maar net een grote valpartij ontwijken maar kwam perfect door de eerste ronde en reed in de beginfase op een knappe tiende plaats. Hij vocht mooie duels uit met de wereldtop en hield zich netjes staande in de top vijftien. In de slotfase kreeg hij het moeilijker maar van Berkel vocht door voor wat hij waard was en wist op een hele mooie veertiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Lars op een zeventiende plaats en na twee wedstrijden om het wereldkampioenschap staat hij op een eenentwintigste plaats in de tussenstand. Boyd van der Voorn kwam in de EMX250 klasse ondanks verwoede pogingen helaas niet door de kwalificatie om deel te mogen nemen aan de beide manches. Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL Team aan het Open Nederlands Kampioenschap beginnen in Boekel.

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Tim Gajser 47 Pnt
3 Arminas Jasikonis 40 Pnt
4 Antonio Cairoli 30 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 28 Pnt
17 Lars van Berkel 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 94 Pnt
2 Tim Gajser 85 Pnt
3 Antonio Cairoli 68 Pnt
4 Clement Desalle 60 Pnt
5 Gautier Paulin 58 Pnt
21 Lars van Berkel 9 Pnt

Recent Posts