In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de wintercross in Groesbeek een podiumplaats gepakt. Twee weken na de loodzware Le Touquet strandcross ging van Berkel in Groesbeek van start om zich verder voor te bereiden op het naderende motorcross seizoen. Ook Boyd van der Voorn kwam aan de start in Groesbeek en werd zeventiende en negentiende!

De eerste manche begon niet volgens plan voor beide rijders want na een goede start van Boyd kwam hij in de tweede ronde ten val waardoor hij teruggeslagen werd tot in de achterhoede. Ook Lars kwam in de beginfase ten val waardoor ook hij een inhaalrace moest rijden. Van Berkel baande zich een weg terug naar voren maar omdat het rijden nog wat stroef ging, kwam hij niet verder dan een zevende plaats. Ook van der Voorn stelde alles in het werk om plaatsen winst te boeken en passeerde de finishvlag op een zeventiende plaats.

In de tweede manche kwam van Berkel goed door de eerste ronde en moest vanaf een achtste plaats aan een opmars naar voren beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een tweede plaats en stelde hiermee zijn derde plaats in het dagklassement veilig. ‘’Het moet harder in de beginfase maar hier gaan we aan werken. Ook het circuit was totaal anders dan waar we de laatste weken in verband met Le Touquet op hebben getraind. We hebben ritme opgedaan en gaan werken aan de punten waarop we kunnen verbeteren,’’ vertelt Lars.

Boyd zat er in de tweede manche minder goed bij met de start maar koos er voor om geen grote risico’s te nemen en voor het wedstrijdritme te gaan. Dit resulteerde in een negentiende plaats op de finish!

Lars en Boyd zullen zich in de komende dagen verder voorbereiden op de start van het Open Nederlands Kampioenschap in Oss, welke op zondag 1 maart op het programma staat!

Daguitslag wintercross Groesbeek:
1 Micha Boy de Waal 120 Pnt
2 Luca Nijenhuis 97 Pnt
3 Lars van Berkel 95 Pnt
4 Freek van der Vlist 95 Pnt
5 Davey Janssen 90 Pnt
19 Boyd van der Voorn 45 Pnt

Recent Posts