In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zaterdag in Lemmer de internationale strandrace gedomineerd. Van Berkel bleef de gehele dag ongeslagen en won de wedstrijd.

In de ochtend was al duidelijk dat Lars er geen gras over liet groeien want met een snelle ronde wist hij de pole position te pakken. Ook in beide manches van de 500 klasse legde hij iedereen zijn wil op. In zowel de eerste als de tweede manche pakte hij kopstart en kon een ruime voorsprong opbouwen ten opzichte van de concurrentie. Na zijn dubbelslag in de 500 klasse ging hij vol zelfvertrouwen van start in de superfinale. Ook hierin wist hij zijn goed geprepareerde SKS Husqvarna als leider de eerste bocht in te sturen. In de beginfase wisten de tweede en derde man hem even te volgen maar daarna sloeg van Berkel een gat en wist ook de superfinale met ruime voorsprong winnend af te sluiten.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Het was een super dag voor mij. Ik was het snelste in de tijdtraining en won alle manches die er verreden werden. Het strandcrossen ligt mij goed en met het Husqvarna SKS team achter mij klopt alles als een bus. Voor mij was dit de laatste wedstrijd van het seizoen en ik ga mij nu volledig richten op Le Touquet, die begin februari op het programma staat.’’

Ook was er succes voor Danny van den Bosse bij de MON in Dongen. Nadat hij in de tijdtraining de snelste tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche niet zo’n goede start. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede positie en volgde de kopman een aantal ronden. Toen ging hij erlangs en wist de manche nog met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. In de tweede manche nam hij gelijk in de tweede bocht de koppositie in handen en wist opnieuw met een ruime voorsprong te winnen. Met deze dubbelslag won hij het dagklassement en is in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap op een tweede plaats geeindigd.

Rick Wennekes kwam aan de start in de No Fear Cup in Meijel. Door de vele sporen en zachte stukken was de baan in de training behoorlijk lastig. Toch ging het rijden lekker en soepel met Rick en wist hij een zestiende tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij rond de achttiende plaats uit de start en wist zich met een goed tempo op te werken naar een twaalfde plaats. Ook in de tweede manche was hij aan een sterke opmars bezig totdat hij hard ten val kwam en de wedstrijd met een pijnlijke knie moest beeindigen.

Recent Posts