In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in St. Isidorushoeve Open Nederlands Kampioen 500 geworden. Van Berkel reed een zeer sterke wedstrijd en wist beide manches naar zijn hand te zetten. Danny van den Bosse maakte het Husqvarna SKS succes compleet door de eerste manche van de 85cc klasse te winnen en tweede te worden in de daguitslag.

Nadat het in de tijdtraining nog niet echt lekker ging met Lars, was hij gedreven om in de eerste manche iets goeds te laten zien. Gelijk zat hij in de kopgroep en wist door een fout van de kopman al snel de koppositie in handen te nemen. Lars moest het tempo strak houden omdat de tweede man hem een aantal ronden goed wist te volgen. Toen deze in de fout ging kon de crosser uit Veghel onbedreigd naar de zege rijden en kon toen al tot kampioen gekroond worden.

Voor van Berkel was de dag nog niet klaar want hij was vastbesloten om ook de tweede manche te winnen. Hij pakte een goede start en kwam als tweede door de eerste paar bochten. In de beginfase zocht hij nog wat naar het juiste ritme maar na een aantal ronden begon het lekker te gaan. Lars voerde de druk op bij de kopman en toen deze in de fout ging, kon hij gecontroleerd naar de zege rijden in de tweede manche.

Danny van den Bosse reed een ijzersterke eerste manche in de 85cc klasse. Hij startte in de top vijf en kwam gedurende de wedstrijd naar voren gereden. Net na het midden van de wedstrijd nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en ging in een strak tempo rond over het circuit. Dit was ook nodig omdat de uiteindelijk kampioen, Cas Valk, hem op de voet volgde. Danny gaf geen krimp en wist de eerste plaats vast te houden tot aan de finishvlag.

De start van de tweede manche was net iets minder goed en ditmaal kwam hij pas op een achtste plaats uit de eerste ronde. Hij kwam goed terug naar voren totdat hij op een vijfde plaats rijdend met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Hierbij zaten de motors vast in elkaar waardoor het even tijd koste om verder te kunnen. Danny was teruggevallen naar een twaalfde plaats maar gaf in het resterende deel van de wedstrijd alles en kwam terug naar een achtste plaats. Met deze resultaten werd hij tweede in de daguitslag.

Aankomende zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL team van start gaan in de strandrace in Vlissingen.

Daguitslag ONK 500 in St. Isidorushoeve:

1 Lars van Berkel 100 Pnt

2 Nino Dekker 83 Pnt

3 Micha Boy de Waal 82 Pnt

4 Mitchel van den Essenburg 74 Pnt

5 Rico Staat 71 Pnt

Daguitslag ONK 85cc St. Isidorushoeve:

1 Cas Valk 95 Pnt

2 Danny van den Bosse 83 Pnt

3 Kasimir Hindersson 78 Pnt

4 Kyle van Zutphen 76 Pnt

5 Mirco ten Kate 75 Pnt

Recent Posts