In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft door tegenslag de Nederlandse titel in de 500 klasse nog niet kunnen pakken. Van Berkel sprong in de eerste manche zijn wiel kapot en moest daardoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door de manche winnend af te sluiten.

De crosser uit Veghel pakte in de eerste manche een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij de druk op te voeren bij de leider en toen deze in de fout ging, nam Lars de leiding in de wedstrijd over. Met een straf tempo bouwde hij een voorsprong op maar door een valpartij van een andere rijder werd de wedstrijd afgevlagd en moest er een herstart aan te pas komen.

‘’Voor de herstart had de club de baan geschoven waardoor de snelheid veel hoger lag dan eerst. Ik sprong op een bult te ver en hierdoor sprong ik mijn wiel kapot. Ik heb de manche proberen uit te rijden maar helaas lukte dit niet waardoor ik de wedstrijd heb moeten verlaten,’’ vertelt Lars.

Uitermate gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Hij zat gelijk achter de kopman en begon in te lopen. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding over en toen de tweede man ten val kwam, had hij gelijk een gaatje. Lars reed de wedstrijd onbedreigd uit en pakte het volle aantal punten. Door de tegenslag in de eerste manche zal van Berkel tot in St. Isidorushoeve moeten wachten om de titel te kunnen pakken.

Nadat Danny van den Bosse in de tijdtraining van de 85cc klasse een vierde tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche een goede start en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij in de beginfase iets te voorzichtig was, verloor hij een paar plaatsen maar deze wist hij in het resterende deel van de wedstrijd goed te maken en kwam als vijfde binnen. De start van de tweede manche was net iets minder goed waardoor hij als zevende door de eerste bocht kwam. Hij begon aan een opmars en had al snel de vijfde plaats in handen. Helaas sprong hij toen naast de bult en kwam ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een veertiende plaats. Alles gevend kwam hij in het resterende deel van de wedstrijd goed terug naar voren en wist er nog een zevende plaats uit te halen.

Boyd van der Voorn wist in de slotfase van de tijdtraining van de 250 klasse pas een snelle ronde neer te zetten waarmee hij uitkwam op een vijftiende tijd. Helaas kreeg hij in de eerste manche een tegenslag te verwerken. Het rijden begon steeds beter te gaan en hij kwam richting de top tien. Een valpartij gooide echter roet in het eten en omdat hij hierbij de motor bovenop zich kreeg, liep hij een zwaar gekneusde schouder op en misschien zit er ook een scheurtje in. Door deze blessure kon Boyd in de tweede manche niet rijden en zal nu een aantal weken rust moeten houden.

Op zondag 13 oktober wordt de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in St. Isidorushoeve.

Recent Posts