In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Belgisch Kampioenschap in Orp le Grand een stijgende lijn doorgemaakt. In iedere heat ging het beter en dit zorgde ervoor dat hij in de superfinale op een goede zesde plaats over de finish wist te komen.

Op het technische circuit van Orp le Grand zette van Berkel in de tijdtraining een achtste tijd op de klok. Helaas pakte hij in de eerste manche niet zo’n goede start waardoor hij aan een opmars moest beginnen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg hij het juiste ritme in handen waardoor hij als zevende over de finish wist te komen. In de tweede manche begon hij sterk en werkte hij zich op vanaf een zesde naar een vierde plaats. Hij wist hier goed op stand te houden totdat hij onverwachts aan het gas bleef hangen en tot stilstand kwam tegen een rotswand met een boom. Omdat zijn stuur hierbij flink krom was geraakt moest hij in het resterende deel van de wedstrijd twee keer stoppen en daardoor kwam hij niet verder dan een dertiende plaats. Met deze resultaten werd hij tiende in het dagklassement.

Aan het einde van de dag kwam van Berkel sterk voor de dag in de superfinale. Ondanks dat het behoorlijk stoffig was, wist hij tijden neer te zetten die niet ver van die van de kopmannen lagen en dit zorgde ervoor dat hij als zesde over de finish kwam.

Ook Danny van den Bosse kwam aan de start in Orp le Grand. Hij begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een tweede tijd neer te zetten. In de eerste manche had hij werk aan de winkel want hij moest vanaf een zevende plaats naar voren zien te komen. Al snel kwam hij aan op een tweede plaats en wist deze positie vast te houden tot over de finish. In de tweede manche was zijn start beter en ditmaal stootte hij in de beginfase door naar de koppositie. Helaas kwam hij in de derde ronde op een steil gedeelte van het circuit ten val waardoor hij eerst naar beneden moest rijden. Hierdoor viel hij terug naar een vijfde plaats maar hij herstelde zich goed en nam binnen een aantal ronden de tweede plaats terug in handen. Het was een spannende strijd en door een verkeerde lijnkeuze moest hij de tweede plaats in de laatste ronde weer afgeven waardoor hij als derde afgevlagd werd. Met een 2-3 in de manches werd Danny ook derde in de daguitslag.

Boyd van der Voorn en Rick Wennekes kwamen aan de start bij de MON in Meijel. Boyd van der Voorn wist hier een kopstart te pakken en beide manches winnend af te sluiten. Rick Wennekes kreeg na een elfde tijd in de tijdtraining een tegenslag te verwerken bij de start van de eerste manche. Zijn starthek stuiterde weer omhoog waardoor hij gelijk al bijna ten val kwam. Hij begon aan een inhaalrace en deze verliep uitstekend want hij kwam vanaf een veertiende plaats terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche zat hij erbij met de start en werkte zich op van een vijfde naar een derde plaats. Vervolgens stootte hij door naar een tweede plaats en begon het gat richting de kopman te dichten. Omdat ook de derde man zat te drukken, moest Rick in de slotfase nog een plaats prijsgeven en kwam als derde over de finish waarmee hij in het dagklassement vierde werd.

Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork.

Recent Posts