In Uncategorized

Lars van Berkel en Danny van den Bosse van het Husqvarna SKS Racing NL team hebben in de ADAC Masters in Gaildorf punten weten te scoren. Van Berkel wist in de masters klasse een manche negentiende te worden en van den Bosse kwam in de 85cc klasse een manche als twintigste over de finish.

‘’Op het zaterdag was mijn snelheid niet hoog genoeg in de tijdtraining waardoor ik mijzelf via de laatste kans moest zien te kwalificeren. Dit lukte ondanks dat ik mijn motor in de heat nog een keer stil remde,’’ vertelt Lars.

In de eerste manche kwam van Berkel na een slechte start terug naar een vierentwintigste plaats maar in de tweede manche ging het al beter. Ook ditmaal zat hij er vanwege zijn slechte startpositie niet goed bij met de start maar vocht zich gedurende de wedstrijd toch terug tot in de punten en werd negentiende.

Met Danny van den Bosse ging het in de tijdtraining in iedere ronde beter en dit zorgde ervoor dat hij zich als achttiende wist te kwalificeren. Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Hij vocht voor wat hij waard was en wist met een twintigste plaats een punt te scoren. In de tweede manche dook hij in de achterhoede de eerste bocht in maar kwam binnen twee ronden terug naar een twintigste plaats. Helaas werd zijn opmars in de derde ronde onderbroken door een valpartij waarbij hij terug werd geslagen naar een 31ste plaats. Vanaf daar vocht hij zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een 23ste plaats.

Rick Wennekes en Boyd van der Voorn kwamen uit in de Youngster 250 klasse. Met Rick ging het rijden in de vrije training niet soepel en ook was het tempo niet hoog genoeg. Hij moest erg wennen aan de harde ondergrond en kwalificeerde zich in de tijdtraining niet rechtstreeks voor de wedstrijd. In de laatste kans pakte hij een slechte start en slaagde er daarna niet in om goed terug naar voren te komen waardoor hij zich niet wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Boyd van der Voorn begon voortvarend aan het weekend door in de vrije training een veertiende tijd neer te zetten. Echter na deze sessie droogde de baan flink op waar Boyd in de tijdtraining meer moeite mee had. Hij wist zich niet rechtstreeks te kwalificeren waardoor hij het in de laatste kans alsnog moest proberen. Bij het vallen van het starthek had hij veel wielspin waardoor hij pas op een vijfentwintigste plaats door de eerste bocht kwam. Hierdoor was de hoop op kwalificatie al zo goed als verkeken maar Boyd zette de achtervolging in en wist nog terug te komen naar een veertiende plaats.

Aankomende donderdag zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de internationale wedstrijd in Mol, Belgie.

Recent Posts