In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de Grand Prix van Belgie in Lommel zes WK punten weten te scoren. De crosser uit Veghel heeft in beide manches gestreden voor wat hij waard is en wist twee keer achttiende te worden. Boyd van der Voorn slaagde er helaas niet in om zich voor de EMX250 wedstrijd te kwalificeren.

‘’Het weekend begon op zaterdag heel goed. Met de tijden zat ik er goed bij en in de kwalificatieheat wist ik ondanks een kleine schuiver vijftiende te worden. Op zondagochtend heb ik me in de warm up goed warm gereden en geprobeerd om een goed ritme te pakken zodat ik klaar was voor de eerste manche,’’ vertelt Lars.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kon rond de zeventiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het rijden wat stroef waardoor er een aantal rijders voorbij kwamen. Lars zette door en wist zich gedurende de wedstrijd netjes staande te houden op een achttiende plaats, wat hem drie punten opleverde.

In de tweede manche pakte hij het anders aan na de start. ‘’We hadden met het team besloten om er gelijk in te vliegen na de start. Dit ging super en in de beginfase werkte ik mij op naar een dertiende plaats. Later in de wedstrijd moest ik een paar goede rijders laten passeren die van achter naar voren kwamen maar lange tijd ging het goed. Echter in het tweede deel van de wedstrijd begon het hoge tempo van de beginfase mij op te breken waardoor ik niet meer aan kon zetten. Ik was helemaal kapot maar wist toch op een achttiende plaats over de finish te komen.’’

Met tweemaal een achttiende plaats in de manches scoorde Lars zes WK punten en eindigde op een twintigste plaats in de Grand Prix.

Daguitslag Grand Prix Lommel:
1 Tim Gajser 44 Pnt
2 Romain Febvre 43 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 34 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 29 Pnt
20 Lars van Berkel 6 Pnt

Recent Posts