In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een sterke derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen gereden. Met een negende en zevende plaats in de manches werd hij zevende in de daguitslag en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Het gevoel van Lars was gelijk goed op de baan en dit zorgde ervoor dat hij in het begin van de training een goede ronde neer wist te zetten. Hij kwam hiermee uit op een zevende tijd waarmee hij met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche kon beginnen.

In de eerste manche reageerde Lars goed toen het starthek viel maar bij het aanrijden van de eerste bocht kwam Kevin Strijbos erlangs, waardoor Lars iets uit balans raakte. Ook kwam hij in de eerste ronde heel even buiten de baan maar kwam toch als twaalfde uit de eerste ronde. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een negende plaats en kon na een aantal ronden ook doorstoten naar een achtste plaats. Omdat Lars in de week voor de wedstrijd ziek was geweest, werd hij iets sneller moe dan normaal. Dit zorgde ervoor dat hij in de slotfase nog een plaats af moest staan en als negende over de finish kwam. 

Nadat Lars tussen de manches in goed zijn rust had genomen, wist hij in de tweede manche een hele goede start te pakken. Op een derde plaats kwam hij uit de eerste bocht en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. ‘’In het begin heb ik alles gegeven en heb lang op een vijfde plaats gereden. Al snel begon ik moe te worden op het verraderlijke circuit. Een aantal ronden heb ik in strijd gelegen met Glenn Coldenhoff en helaas verloor ik in de slotfase nog een positie aan Petar Petrov waardoor ik als zevende over de finish kwam,’’ vertelt Lars.

Met deze resultaten eindigde Lars op een zevende plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross opgeklommen naar een vijfde plaats. ‘’Het was een hele goede dag voor mij. De motor is goed, het team klopt en de vering tegen de hellingen maakte geen klap verkeerd. We gaan er alles aan doen om de vijfde plaats vast te houden op de Zwarte Cross maar ook staan we maar negen punten achter op Petrov waar we eigenlijk het hele jaar al in de buurt zitten.’’

Boyd van der Voorn kwam nog verre van fit aan de start in de 250 klasse in Rhenen. Hij kampte de afgelopen weken met een schouderblessure waardoor hij niet optimaal heeft kunnen trainen. In de eerste manche kon hij vanwege een kapotte radiateur niet starten en in de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een vijfentwintigste plaats maar moest toen het tempo laten zakken waardoor hij terugzakte naar een dertigste plaats.

Danny van de Bosse trainde in de 85cc klasse sterk en zette een vijfde tijd op de klok. In de eerste manche kwam hij vanaf een twaalfde plaats terug naar een negende positie totdat hij een lekke band kreeg en de wedstrijd moest verlaten. Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Helaas kwam hij niet goed weg maar vocht zich helemaal vanaf een vijftiende plaats terug naar een zesde plaats en reed hiermee een dijk van een inhaalrace.

Aankomende zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL team starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert.

Recent Posts