In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen beide manches naar zijn hand weten te zetten. De crosser uit Veghel wist in zowel de eerste als de tweede manche de koppositie in de beginfase in handen te nemen en scoorde het maximale aantal punten.

In de training verzekerde van Berkel zich van een goede startplaats voor in de manches door een derde tijd neer te zetten. In de laatste ronde wist hij zijn snelste tijd nog te verbeteren maar het was niet voldoende om de pole position te kunnen pakken en sloot de sessie af als derde.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Lars zette gelijk de aanval in en wist in de tweede ronde de koppositie over te nemen. Met een straf tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers en won de wedstrijd met een voorsprong van 28 seconden.

Ook in de tweede manche kwam hij goed uit de start. Wel was er wat gedrang in de eerste bocht maar toch kon Lars als tweede aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde nam hij de leiding over maar ditmaal bleef de tweede man lang aan zijn achterwiel plakken. Omdat Lars het tempo hoog kon blijven houden, wist hij in de slotfase het verschil te maken en won alsnog met een ruime voorsprong.

Met een dubbele mancheoverwinning won Lars het dagklassement en heeft hiermee zijn voorsprong in de strijd om de Nederlandse titel weten te vergroten.

Danny van den Bosse wist in de tijdtraining van de 85cc klasse een zesde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start maar helaas kon hij hier niet lang van genieten omdat hij in de beginfase af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. Het rijden ging lekker en hij wist zich netjes staande te houden op een vijfde plaats totdat hij ten val kwam en een flinke brandwond aan zijn arm opliep. Ondanks dit zette Danny zijn wedstrijd verder en finishte op een negende plaats.

Rick Wennekes kwam aan de start in de 250 klasse. De tijdtraining ging nu al iets beter dan in de voorgaande wedstrijden maar toch was het tempo nog niet hoog genoeg waardoor hij niet verder kwam dan een veertigste tijd. In de eerste manche kon hij niet in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een 33ste plaats. In de tweede manche ging het rijden iets beter maar nog lang niet zoals het zou moeten gaan waardoor hij niet verder kwam dan een 33ste plaats. Met deze resultaten werd hij 32ste in de daguitslag.

De volgende belangrijke wedstrijd voor het Husqvarna SKS Racing NL team is de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op 30 mei.

Daguitslag ONK 500 Harfsen:
1 Lars van Berkel 100 Pnt
2 Luca Nijenhuis 90 Pnt
3 Rene Boer 79 Pnt
4 Michael van Wezel 73 Pnt
5 Nino Dekker 69 Pnt

Recent Posts